Foto: Shutterstock

Srpkinja (24), kojoj se od prošle godine sudilo u Francuskoj zbog smrti sina koji je tada imao devet meseci, oslobođena je svih optužbi s obrazloženjem sudije da "ona zna koja je njena krivica i da je spostvenom nepažnjom ostala bez deteta kao i da je to najveća doživotna kazna za nju".

Tragedija se dogodila prošle godine u oktobru u Monpeljeu.

Francuski mediji prenose da je u trenutku nesreće Srpkinja bila sama u stanu sa troje male dece. Bebu je stavila u kadu da se kupa i u jednom trenutku je otišla do druge sobe gde su joj bila ostala deca. Kako se navodi, tog dana joj je bilo loše, imala je stomačni virus. Kada se vratila u kupatilo, beba je plutala u kadi.

Presuda joj je izrečena 21. septembra, a kako prenosi Midi Libre, sudnicom su se čuli jecaji i teški uzdisaji majke.

Ilustracija Foto: Shutterstock

„Muž mi je bio u zatvoru, sama sam čuvala troje starije dece i bebu. Sa mnom je bila i maloletna rođaka“, ispričala je ona u sudnici i dodala da je sin koji se udavio bio presladak i da je već umeo da hoda: „Bio je presladak. Nije imao ni godinu dana, a već je stajao. Smatrala sam da može da ostane sam s bratom i sestrom na nekoliko trenutaka, jer me je boleo stomak i morala sam u toalet. Kada sam posle nekoliko minuta opet ušla u kupatilo, on je plutao i bilo je strašno“, rekla je ona i briznula u plač.

Iako je tužilac tražio da se Srpkinja osudi na dve godine zatvora, sudija je izrekla drugu presudu.

„Ironija sudbine je da je njena beba umrla dan pre njenog rođendana. Od tada svake noći sanja svog sina i svaki dan mu nosi kolače na grob. Kad god izlazi iz kuće, poljubi njegovu fotografiju, koja stoji u stanu okružena svećama. Ova majka zna svoju krivicu i to je njena najveća kazna“, rekla je sudija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar