Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Goran Vlaović (38), navodni pripadnik "škaljarskog klana" koji je ubijen jutros na Pagu u Hrvatskoj, u fokusu javnosti našao se davne 2009. godine zbog ubistva Delije Marka Vesnića u Igalu. Vlaoviću se sudilo za krivično delo pomaganje nakon izvršenog krivičnog dela, a pomenuti slučaj šokirao je javnost u regionu.

Vesnić je likvidiran jula 2009. u vatrenom obračunu nedaleko od parka u centru Igala, dok je njegov prijatelj Ivan Marković ranjen. Sumnja se da je do zločina došlo usled neraščišćenih računa, odnosno dugova.

Navodno, Vesnić je imao neraščišćene račune sa braćom Roganović – Vladimirom i Duškom, kojima se sudilo za zločin.

Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kobnog dana najpre je došlo do žustre rasprave koja se ubrzo pretvorila u ubistvo. Posle kiše hitaca koja je ispaljena, nesrećni Vesnić pao je na pločnik, pogođen u stomak i levu potkolenicu. Preminuo od zadobijenih povreda, u toku operacije.

„Imao je ustrelnu ranu na stomaku, prostrelnu u predelu desne potkolenice, rupturu jetre i slezine i leziju dijafragme. Operacija je trajala pet i po sati“, pisali su tada mediji.

Pročitajte još:

Za ubistvo Vesnića, sem Roganovićima, sudilo se i ubijenom Vlaoviću. Teretio se za pomaganje nakon izvršenja krivičnog dela, zbog čega je i osuđen 2013. godine.

Podsetimo, Goran Vlaović ubijen je jutros ispred kluba na Pagu u Hrvatskoj. Napadač mu je pucao u glavu, a žrtva je preminula po dolasku u bolnicu.

Zbog zločina je uhapšen srpski državljanin Duško Tanasković.

Foto: Video/Tanjug

Takođe, nije poznat ni motiv likvidacije. Sumnja se da je reč o mafijaškom obračunu.

BONUS VIDEO: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare