Kosovska policija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Danas oko 13 časova u selu Gojbulja kod Vučitrna napadnut je, kako je prijavio policiji, meštanin ovog sela Lazar Đorđević. On tvrdi da su ga motkama napala petorica Albanaca iz susednog sela Karače dok je obrađivao baštu. Policija je potvrdila prijavu slučaja napada bez drugih detalja.

U izjavi za KoSSev, Lazar Đorđević opisao je šta se dogodilo danas. Kaže da je u bašti sejao pasulj sa svojom majkom, a sa njima su bili i njegovo dvoje maloletne dece – ćerka od 9 godina i sin od šest godina. Nadomak bašte, koja se nalazi na oko sto metara od crkve u ovom selu, prema njegovim rečima, zaustavio se auto u kojem su navodno bila dvojica Albanaca iz porodice Ademi.

Jedan od njih je otvorio prozor od automobila i počeo da mu preti, a Đorđević je kako kaže, te pretnje ignorisao. Zatim su izašli iz automobila i počeli da ga psuju, na srpskom i albanskom.

Da bi zaštitio decu, sa majkom i njima krenuo je laganim hodom ka crkvi.

Međutim, Đorđević kaže da su se dvojici Albanaca pridružila još trojica. Svi sem jednog imali su motke, dodao je.

„Da zaštitim decu, potrčali smo prema crkvi. Jedan me je gađao motkom, dok me je drugi udario“, kazao je Đorđević. Tada mu je povrđena noga.

Kaže i da im je sve vreme na albanskom govorio: Stani, polako i nemoj.

Dodao je i da je majka pala, da se povredila, te da je sada na putu ka mitrovičkoj bolnici. Na sreću, komšije su brzo pritekle u pomoć i zaštitile Đorđevića.

„Komšije su brzo pritekle u pomoć i jedan od komšija – Turčin, zastao je i zaštitio me. Njegova žena je prijavila policiji slučaj“, dodaje.

Đorđević kaže da poznaje napadače, i da su sva petorica Albanaca iz porodice Ademi, iz susednog mesta Karače.

Naglašava da ne zna šta je motiv napada na njega i njegovu porodicu, ali da mu je juče jedan od njih pretio, te da je odmah istog dana slučaj prijavio Kosovskoj policiji u Vučitrnu.

Sa druge strane, iz Kosovske policije navode da je danas oko 12.40 Srbin, iz sela Gojbulja prijavio da je imao nesporazum sa dvojicom osumnjičenih Albanaca. Nesporazum se ticao oštećenja Đorđevićeve imovine, koju je pričinila stoka u vlasništvu osumnjičenih za napad, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Jug, Avni Zahiti.

Zahiti dodaje da je policija identifikovala dvojicu osumnjičenih, koja su nakon saslušanja puštena u redovnom postupku. Slučaj je otvoren i kvalifikovan kao „napad“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar