Crnogorska policija
Ilustracija Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Srbin B. L. (47) iz Zaječara uhapšen je pre dva dana u Budvi po poternici Interpola Beograd, a kako crnogorski mediji izveštavaju, reč je o muškarcu koji iza sebe ima poduži kriminalni dosije. On je priveden po Interpolovoj poternici koju su za njim raspisali srpski organi i to zbog dilovanja droge, a navodno je reč o muškarcu koji je 2001. godine brutalno ubio svog cimera i njegovo telo raskomadao.

Iz policije su rekli da je nakon istrage i operativno taktičkih mera i radnji B.L. lociran i uhapšen u naselju Golubovina u Budvi. Crnogorski mediji pišu da je reč o Branislavu Lađevcu koji je pre 19 godina ubio svog 30-godišnjeg sugrađanina Marija Mavrinca (30).

Lađevac i Mavrinac bili su cimeri i živeli su u stanu u Cerskoj ulici u Beogradu, a za zločin se saznalo nakon što je Darinka Mančić, majka Marija Mavrinca, prijavila nestanak svog sina.

Ona je tada bila u Belgiji na privremenom radu, a policiji je rekla da joj se sin ne javlja duže vreme i da bi njegov cimer Lađevac mogao da zna gde je, a ubrzo se saznala surova istina.

Foto: Shutterstock

Kako je Lađevac policajcima ispričao, tog 5. marta 2001. u stanu se posvađao cimerom. Udario ga je pesnicom tolikom silinom da je ovaj pao i navodno udario potiljkom o ivicu kreveta, usled čega je preminuo na licu mesta.

Mediji su 2001. izveštavali da je Lađevac do detalja ispričao kako je cimerovo telo „polomio na delove“, te da policija sumnja da ga je isekao na komade. Potom ga je spakovao u vreće i kartonsku kutiju koje je odložio. Kako je vreme prolazilo, stanom je počeo da se širi nesnosan miris i tada je odlučio da bi najbolje bio da se otarasi tela, prenosi Blic.

Tako spakovane delove tela svog cimera Lađevac je poneo sa sobom u autobus na liniji 83, potom je stopom zaustavio kamion koji ga je odvezao do Beškog mosta. Sa tog mosta telo je bačeno u Dunav i prema onome što je poznato javnosti, telo nikada nije pronađeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar