Danas će u Duboni kraj Mladenovca biti sahranjene tri žrtve masakra za koji je osumnjičen U. B. (21) u četvrtak uveče, dok građani u Beogradu i danas polažu cveće i pale sveće ispred beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar" odajući poštu ubijenim đacima. Dvoje đaka i dvoje ranjenih iz Mladenovca i dalje u kritičnom stanju.

Srbija treći dan oplakuje mrtve koji su stradali u dva masakra koji su se dogodili u sredu i četvrtak, u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u selima Malo Orašje i Dubona kraj Smedereva, odnosno Mladenovca. Ubijeno je 17 osoba, ranjeno njh 21, od kojih su neki još u kritičnom stanju i lekari se bore za njihove živote.

Pročitajte još:

U mestu Dubona kraj Mladenovca, danas će biti sahranjeni brat i sestra M.P. (22) iK.P. i njihov prijatelj D.T. (25), koje je rafalima iz automatske puške u četvrtak 4. maja uveče zverski ubio U. B. (21). Juče je u Malom Orašju kod Smederevu sahranjeno još 5 žrtava pomahnitalog ubice, L. M., , A. M,, M. M., N.S.i N. M. Najmlađa žrtva je imala 15, a najstarija 21 godinu.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Juče je i Beograd sahranjivao svoje ubijene đake. Sahranjeno je četvoro dece a na poslednji počinak ispraćen je i ubijeni školski čuvar Dragan Vlahović, prva žrtva K.K. (‚13) dečaka-ubice iz osnovne škole „Vladislav Ribnikar“. Još troje ubijenih učenika biće sahranjeno u ponedeljak.

Građani se i danas opraštaju od masakrirane dece koje je u sredu 3. maja ujutru, oko 8.40 godina ubio njihov školski drug K.K. (13). Među žrtavama se našlo i petoro dece iz njegovog odeljenja 7/2. a svoje ubilačko ludilo započeo je u holu škole kada je K.K. izvadio pištolj i prvo ubio jedinu punoletnu žrtvu, jedinog čoveka koji je mogao da ga spreči, čuvara Dragana Vlahovića. Tu je ubio još tri učenice, a potom je krvavi pir nasavio u kabinetu za istoriju.

Od osmoro đaka za čije ubistvo se sumnjiči K.K. sedam je devojčica i jedan dečak.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ne žale za ubijenom decom samo Beograđani i Srbi, sveće za nastradale paljene su širom regiona, u Zagrebu, Prištini, Sarajevu, Tuzli i drugim mestima. Širom sveta ljudi se upisuju u knjige žalosti u ambasadama Republike Srbije, pa se tako u SAD upisao i specijalni izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar. U znak solidarnosti Dan žalosti proglašen je u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Od ranjenih u kritičnom stanju se nalazi još dvoje đaka iz škole „Vladislav Ribnikar“; jedna devojčica i jedan dečak, kao i dva povređena iz pucnjave kod Mladenovca. Dva pacijenta koja su smeštena u smederevsku bolnicu, kao i ostale žrtve koje su po beogradskim bolnicama su stabilno i nalaze se van životne opasnosti.

Pročitajte još:

Na teritoriji Srbije policija je juče privela najmanje osam osoba, od toga 6 maloletnika i dvojicu punoletnih zbog toga što su ili veličali na društvenim mrežama zločince koji su pucali u Beogradu i Mladenovcu i time počinili delo izazivanje panike i nereda, ili su pretili da će počiniti novi pokolj i time izvršili krivično delo ugrožavanje bezbednosti.

BONUS VIDEO: Paljenje sveća na Cvetnom trgu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar