Foto: EPA/VICTOR LOPEZ

N. D. (37) i P. P. (36) uhapšeni su u velikoj akciji policije "Dinastija" zbog sumnje da su ševrcovali drogu koja dolazi iz Južne Amerike.

Policija u Španiji u saradnji DEA zaplenila je 560 kilograma kokaina i uhapsila šest osoba, među kojima su i dva državljana Srbije N. D. (37) i P. P. (36). Osim njih uhapšeno je još četvoro državljana Španije.

„Lisice su stavljene pripadnicima bande pod nazivom „Poslastičari“, koja deluje u Rijas Bajkasu u Galiciji. Grupu predvodi Herardo Rijal Iglesijas (41), moćni narko-bos, koji već 25 godina švercuje drogu u saradnji sa balkanskim kartelom“, saopštili su iz španske civilne garde, a preneo je Lavozdegalicia.es.

Kokain je pronađen u iznajmljenoj kući u Galiciji, a vrednost droge je 15 miliona evra.

„Grupa je imala odličnu logistiku. Drogu su dovezli iz Južne Amerike i nameravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, nameravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije“, navodi se u pomenutom španskom mediju i dodaje:

„Bilo je planirano da nekoliko automobila voze ispred i iza kamiona šlep-službe, kako bi mogli da ih upozore na prisustvo policije. Iako su istražitelji ovaj način šverca kokaina nazvali „genijalnim“, temeljnim operativnim radom uspeli su da razbiju lanac šverca kokaina. Prema rečima izvora, dvojica uhapšenih Srba odranije su poznata policiji i imaju velike dosijee, a komunicirali su u šiframa.

Takođe je otkriveno da je grupa u Galiciji imala štekove za skladištenje droge. Pretreseno je sedam imanja u tri grada, a utvrđeno je da su članovi bande imali više firmi, koje su im služile kao pokriće za ilegalni biznis.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare