ilustracija Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC; shutterstock

Radnica Centra za socijalni rad u Rakovici, J. M., brutalno je pretučena u ponedeljak na parkingu nedaleko od svog doma, a policija intenzivno traga za napadačima. Kako saznaje list Nova, pomenuta radnica je i ranije dobijala pretnje, a nedugo nakon napada, na otvorenoj Fejsbuk grupi “Žrtve Centra za socijalni rad”, pojavili su se bizarni komentari u kojima se napadaču, na neki način, daje podrška za prebijanje žene.

Pojedini korisnici pomenute Fejsbuk grupe objavili su vest o napadu na radnicu, međutim, reakcija velikog broja članova te grupe iznenadila je javnost.

“Bravo. Oprosti Bože, Kap je prelila čašu, zasluženo!”, “S’obzirom na njihovo ne profesionalno ponašanje, nisam iznenađena”, “Kako rade tako i prolaze, da neću još da je sažaljevam. Polovinu njih treba pohapsiti. Kad one lažu mažu, to je u redu a sad nesrećna. Ma nemoj”, navodi se u pojedinim komentarima.

Pozivi na linč

Ipak, neki korisnici idu I dalje.

“Svaka mu čast, znam da će odgovarati krivično ali još jednom, svaka mu čast”, “Radnici CZSR ne bi trebali biti tretirani kao ljudska bića pa samim tim ni krivično gonjenje ne bi trebalo da čoveka snađe da je ljudskosti i pravde”, navodi se u jednom od komentara.

Foto:printscreen facebook

Zasad nije poznato zbog čega su komentari gotovo pozivi na linč žene.

“Ukoliko je reč o nezadovoljnim korisnicima Centra, u čijim je slučajevima postupala napadnuta radnica, postoje institucije kojima je neophodno prijaviti eventualne nepravilnosti ukoliko ih je bilo. Svakako, nedopustivo je praktično pozivati na linč na društvenim mrežama ili podržavati nasilje, nad bilo kim. U svakom slučaju, policija će ispitati sve okolnosti ovog slučaja, ali i pretnje”, kaže izvor našeg lista, upućen u ceo slučaj.

Kako je naš list pisao, pomenuta radnica je i ranije dobijala pretnje.

Jedna od tih pretnji došla je upravo sa pomenute grupe. Tada su joj nepoznati korisnici pretili da će joj “Polomiti noge”, o čemu je obaveštena i policija.

Pročitajte još:

Slomljen nos

Inače, J. M. je u ponedeljak puštena na kućno lečenje i saslušana je u policijskoj stanici.

Nju je napadač napao dok je sedela u kolima i pesnicama joj slomio nos.

„Muškarac je dotrčao do kola, otvorio vrata i tada krenuo krvnički da pesnicama udara nesrećnu ženu u lice. Napadnuta žena je pokušala da se odbrani, krenula je da vrišti. Udarala ga je nogama u nameri da ga zaustavi i tada je napadač krenuo da trči do drugog mladića, koji je sve to posmatrao. Njih dvojica su tada krenuli da beže ka šumi u Košutnjaku“, pisao je naš list ranije.

Policija intenzivno traga za napadačima, a zasad nije poznato šta bi mogao da bude motiv napada.

Pema nezvaničnim saznanjima našeg lista, sumnja se da motiv napada povezan sa poslom koji obavlja ova radnica u Centru. J. M. je supervizor.

List Nova kontaktirao je i Centar za socijalni rad u Rakovici, međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Foto: nikkimeel / Shutterstock

Takođe, kontaktirali smo i Tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal kako bismo proverili da li će ispitati pretnje upućene radnici.

Ministarstvo traži da se otkrije motiv

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je od nadležnih da otkriju motive i odgovorne za napad. To ministarstvo je u saopštenju osudilo napad na radnicu tog centra, zahtevajući da nadležni „hitno rasvetle ovaj slučaj i otkriju motive i odgovorne za napad“.

Istakli su da je apsolutno neprihvatljiv svaki vid nasilja, a posebno, kako su naveli, prema zaposlenima u centrima za socijalni rad, koji obavljaju vrlo odgovoran posao“.

BONUS VIDEO: 4 godine od ubistva advokata Miše Ognjanovića: Istraga tapka u mestu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare