Foto:Uprava Carina

U svom svakodnevnom poslu carinici se suočavaju sa brojnim pokušajima ''mravljeg šverca'', kako se kolokvijalno naziva krijumčarenje manjih količina različite robe, koje u kontinuitetu i te kako nanosi štetu državnom budžetu.

Upravo takav slučaj otkriven je i 9. avgusta 2022. godine, kada su carinici u saradnji sa policijom, na prelazu Gradina u gotovo svim fabričkim šupljinama putničkog kombija pronašli sakrivene parfeme, garderobu i obuću.

Prekršaj je otkriven prilikom detaljnog pregleda kombija, kojim je pored vozača, iz Turske ka Srbiji putovalo još osam putnika.

Foto:Uprava Carina

Nakon što su putnici izneli lični prtljag radi pregleda, usledio je i pregled vozila, kada je najpre u šupljinama njegovih stranica pronađena veća količina različitih parfema i nekoliko kompleta trenerki.

Potom su sakriveni parfemi, jakne prsluci, muške i ženske torbice i patike pronađeni ispod i u unutrašnjosti sedišta, kao i šupljinama krova kombija.

Foto:Uprava Carina

Za deo robe se sumnja da povređuje i pravo intelektualne svojine pojedinih robnih marki kao što su “Gucci“, “Chanel“, “Dior“, “Adidas“, “Nike“ i druge.

Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja krijumčarena roba biti zadržana.

BONUS VIDEO: Batrovci: U vozilu nemačkog državljanina pronađen pištolj 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar