Nenad Stefanović Foto: Medija centar

Nakon što je predsednik prorežimskog Udruženja sudija i tužilaca (UST) Nenad Stefanović izjavio danas za Tanjug da je moguće proširenje istrage u slučaju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, kao i ostalih članova njegove grupe, oglasilo se specijalno Tužilaštvo za organizovani kriminal koje postupa u ovom predmetu, a na pitanje našeg portala da li su Stefanovićevi navodi tačni, poručilo da predsednik UST nije upoznat sa ovim predmetom.

Zašto je predsednik UST Nenad Stefanović,  koji je istovremeno i zamenik višeg javnog tužioca uopšte komentarisao istragu u slučaju Belivuk kojom se bavi Specijalno tužilaštvo, zasad nije poznato. Da li su njegovi navodi o proširenju istrage zbog novonastalih okolnosti to jest pronalska oružja, mašine za mlevenje mesa i tajnih prostorija u Belivukovoj vikendici tačni, portal Nova.rs proverio je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) koje već dva meseca vodi istragu u ovom slučaju.

„TOK je jedino tužilaštvo ovlašćno da daje informacije o predmetu Belivuka i njegovih saranika. Drugi tužioci nisu upoznati sa predmetom i sve što se pojavljuje u medijima mogu da budu samo pretrpostavke iza kojih ne stoji Tužilaštvo za organizovani kriminal“, rečeno je našem portalu u TOK.

Pročitajte još:

Podsetimo,  predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović izjavio je danas za Tanjug da će odluka tužilaštva o proširenju istrage, kako u pogledu novih krivičnih dela, tako i njihovih učinilaca, uslediti po okončanju veštačenja koja treba da utvrde, ko je koristio oružje, da li je i gde bilo korišćeno, ili bilo namenjeno da se upotrebi.

Stefanović je ukazao da će veštačenja DNK profila koji su pronađeni na mašini za mlevenje mesa utvrditi da li je ona korišćena za prikrivanje tragova ubistava koje je ta grupa, kako se sumnja, počinila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare