Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da li direktor BIA Bratislav Gašić i ministar policije Aleksandar Vulin imaju pametnija posla od obilaska vikendice Veljka Belivuka u beogradskom naselju Ritopek, pitanje je koje se samo nametnulo dva i po meseca od hapšenja Belivukove grupe, nakon što su sinoć bili u obilasku kako bi "pomogli" tužiocu i istražiteljima da pronađu nove dokaze. Tako je, ubrzo po dolasku Gašića i Vulina, pronađena i tajna prostorija sa arsenalom oružja, iako je pomenuta vikendica protekla dva meseca pretresana nebrojano puta.

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe „Principi“ uhapšen je zajedno sa još 21 osobom 4. februara 2021. godine u velikoj akciji MUP i BIA. Na teret im se stavlja izvršenje nekih od najtežih krivičnih dela, među kojima su otmice, ubistva i iznude. Policija, u saradnji sa tužilaštvom, od tada prikuplja dokaze protiv Belivuka i ostalih osumnjičenih, kako bi Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu a Specijalni sud ih eventualno osudio.

Visoki državni funkcioneri u martu su svakodnevno izveštavali o privođenju na informativne razgovore najrazličitijih državnih funkcionera, iznošeći pritom i neke dokaze na televiziji, kao što je to bio slučaj na „čuvenoj“ konferencija za štampu, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „mahao“ fotografijama osakaćenih tela mladića, čiji se nestanci dovode u vezu sa Belivukovim klanom.

Nakon „mahanja“ istragom na televiziji, čini se da su državni funkcioneri morali i da se lično angažuju u pronalaženju dokaza protiv Belivukove grupe.

Naime, policija je juče ponovo češljala vikendicu u Ritopeku, koju su istražitelji pretresali još prvih dana hapšenja, a u kojoj su, kako se sumnja, vršena mučenja i likvidacije. U traganju za novim dokazima, prema nezvaničnim informacijama, učestvovao je juče specijalni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, što je uobičajeno, ali i lično ministar policije Aleksandar Vulin i direktor BIA Bratislav Gašić, što je začudilo srpsku javnost.

Ritopek, Belivuk, Velja Nevolja, policija
Ritopek Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, dok visoki funkcioneri MUP-a nedeljama unazad vode opsežne istrage, ministar Vulin, čini se, šeta po Srbiji, obilazi policijske uprave i posebne jedinice u MUP-u, deli plakete i odlikovanja, a povremeno i uputi po neku oštru reč na račun suseda, ali i pohvalu na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ipak, kako mu to, izgleda, nije bilo dovoljno, sada je počeo i da istražuje.

Ali, ono što je danas iznenadilo javnost jeste vest da je u Belivukovoj kući u Ritopeku, dva i po meseca nakon hapšenja njegove grupe, pronađena tajna podzemna prostorija u produžetku garaže.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ta prostorija je odvojena pokretnim zidom koji se pomera na šinama. Iza zida se nalazi blindirana vrata kroz koja se ulazi u skrivenu odaju. U toj prostoriji pronađeni su orman i sanduk u kojima je bilo brojno oružje snajper sa durbinom, automatske puške, škorpioni… Za istražitelje najvažnije što je pronađeno su izvesni tragovi koji upućuju da su
u skrivenoj podzemnoj prostoriji vršene likvidacije. Ti pronađeni tragovi će biti detaljno veštačeni“, preneo je danas nezvanične informacije NIN.

Treba napomenuti da Žandarmerija, od trenutka hapšenja Belivukove grupe, čuva pristup kući u Ritopeku, u šta su se nedavno uverili i reporteri našeg portala, ali i to da istražitelji dva i po meseca nisu mogli da pronađu tajnu prostoriju, dok nisu došli lično ministar Vulin i direktor Gašić.

Takođe, imajući u vidu da predstavnici vlasti nikada ne ispuštaju zicer iz ruku, odnosno da se pohvale nekim rezultatom na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, iznenađujuće je da to nisu učinili i ovoga puta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare