Miodrag Prekovic
Miodrag Preković Foto:Privatna arhiva

Opština Aranđelovac, kojom rukovode Srpska napredne stranka (SNS) i Socijastička partija Srbije (SPS), dodelila je, kako saznajemo iz pouzdanog izvora, posao asfaltiranja ulica u gradu firmi „Saba Belča“ iz Preševa, čiji su vlasnik i direktor hapšeni 2018. i 2020. godine.

Vlasnik pomenute firme, Sabedin Etemi, uhapšen je 2018. godine zbog finansijskih malverzacija, dok je direktor te firme uhapšen 2020. godine zbog optužbi da je ova firma prilikom izgradnje puta ugrađivala asfalt lošijeg kvaliteta od onog propisanog ugovora.

„Sumnjamo da se iza ovog posla kriju nove malverzacije, s obzirom da opština Aranđelovac posluje s firmom koja ima takav istorijat, odnosno njen vlasnik je bio privođen. Sa druge strane, i direktor pomenute firme je hapšen 2020. godine. Sa druge strane, u poslu s pomenutim preduzećem su dve naprednjačke firme „Arbag“ i „Granit Bukovik“, kaže za Nova.rs Miodrag Preković iz „Dveri“.

Dodaje da ga zanima gde su se vlasnici pomenute dve firme sreli sa pomenutim Sabedinom Etemijem.

„Sve nas zanima gde su se vlasnici upoznali sa kontroverznim biznismenom iz Preševa. Takođe, pomenuta firma iz Preševa je dobijala slične poslove i u Čačku, uz jednu čačansku firmu kao partnera“, kaže on.

Izvor: Dveri

Preković potom navodi da su pojedini prorežimski mediji pisali da je upravo Etemi sponzorisao terorističke OVK i OVPBM.

„Dakle, pojedini, i to prorežimski mediji, pisali su da je Sabedin Etemi sponzorisao terorističke OVK i OVPBM, što baca posebnu mrlju na ceo ovaj posao“, kaže naš sagovornik i objašnjava dalje:

„Opštinska vlast SNS-a i SPS-a na čelu sa predsednikom opštine Bojanom Radovićem i narodnim poslanikom, koji se faktički pita za sve poslove u gradu, Milosavom Mikicom Milojevićem, je firmi sa takvom istorijom poslovanja dodelila posao asfaltiranja ulica u Aranđelovcu u iznosu od preko 46 miliona dinara, što smatramo prvorazrednim skandalom. Naravno, u posao su umešane i naprednjačke firme iz Aranđelovca – „Arbag d.o.o.“ i „Granit Bukovik d.o.o.“, koje su zajedno sa ovom firmom iz Preševa dobile taj posao“, priča on i za kraj navodi da će protiv odgovornih biti podnete krivične prijave i da će odgovarati za učinjene malverzacije.

Predsednik opštine Aranđelovac demantovao ove navode

„Nije istina da je pomenuta firma dobila tender, samo su dali mašinu. Ja više ne mogu da demantujem gluposti“, rekao je Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac.

U skladu sa tim poslao nam je snimak za koji kaže da demantuje priču Miodraga Prekovića:

 

BONUS VIDEO: Potencijalno novo urušavanje zgrade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar