Dok se zrenjaninska policija još nije oglasila niti zvanično identifikovala napadače na aktiviste Zrenjaninske akcije ZRAK, koji su sinoć napadnuti prilikom protesta na kom su tražili prava na pijaću vodu, građani su sami obelodanili identitet nasilnika. Sudeći prema fotografijama i snimcima na kojima se jasno vidi kako gura i napada građane, reč je o Zrenjanincu Joci Stanareviću, lokalnom "siledžiji Srpske napredne stranke".

Prema nezvaničnim saznanjima, on je svojevremeno radio kao obezbeđenje bivšeg gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, funkcionera SNS. Da je Stanarević blizak stranci potvrđuju i snimci od prošle godine, gde je zajedno sa Janjićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem obilazio poljoprivredno gazdinstvo Bokić u okolini Zrenjanina.

U međuvremenu, Zrenjanin je dobio novog gradonačelnika, takođe iz redova SNS, koji je očigledno sačuvao deo kabineta svog prethodnika, barem kada su u pitanju batinaši. Naime, Stanarević je identifikovan upravo zahvaljujući snimku na kom se vidi kako otima i cepa transparente aktivistima, a u jednom momentu pokušava i da otme telefon građaninu koji je snimao incident.

Foto:KTV

On je svega par sekundi pre toga, orema rečima aktivista, razgovarao sa nekim telefonom u kom razgovoru je i dobio nalog da „udalji“ aktiviste. Kako je i sam rekao, što je zabeleženo i na snimku, Stanarević je navodno „zamoljen da ih skloni“ sa trga, a na zahteve aktivista da se legitimiše i odgovori u ime koga je poslat, Stanarević je odgovorio otimanjem transparenata i nasrtanjem na njih.

Pored njega, Zrenjanicima je poznat identite i druge dvojice napadača. Jedan od njih je, prema rečima meštana, bivši pripadnik policije, otpušten zbog narkotika, a drugi sin lokalnog sudije. Zrenjaninska policija se još uvek nije zvanični oglasila povodom sinoćnog incidenta, niti je poznato da li će Stanarević odgovarati za nasilničko ponašanje.

U međuvemenu, komunalna policija je sinoć legitimisala aktiviste i zapretila prekršajnim prijavama zbog “neprijavljivanja skupa”. U momentu protesta, na gradskom trgu gde se dogodio incident, održavana je manifestacija „Dani piva“i koncert filharmonije. Aktivisti Zraka nisu imali nikakav prvani razlog da prijavljuju sopstveni skup, s obzirom da ih je bilo manje od 20, kao i da su se nalazili na već prijavljenom skupu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare