Foto: printscreen Twitter/noviput, Nemanja Jovanović/Nova.rs, N1

U osnovnom tužilaštvu u Trsteniku saslušan je učenik koji je snimao incident u Tehničkoj školi u ovom gradu. Učenik M.M. (18) najstariji među trojicom koji su učestvovali u incidentu sa Marijom Stevanović, nastavnicom engleskog jezika u ovoj srednjoj školi, branio se rečima da mu objavljivanjem snimka „nije bila namera da omalovaži nastavnicu“.

Učenik M.M. je rekao da se kaje zbog svega što je uradio i da je uputio izvinjenje nastavnici. Iako se pojavila informacija da je advokat ovog učenika uložio žalbu na odluku i isključenju iz škole, jer je pronađena rupa u zakonu, odnosno da je pre isključenja trebalo da bude poslat na društveno koristan rad, niko nam iz ove škole nije potvrdio da je ovo zaista i
tačno.

Pročitajte još:

Direktor Milan Glidžić nije želeo da odgovori na naša pitanja.

U Tehničkoj školi niko zvanično ne želi da potvrdi koji je status učenika koji su učestvovali u incidentu koji se dogodio 9. novembra. Od početka vaspitno-disciplinskog postupka koji se protiv M.M. i još dvojice učenika, N.Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki i I.K. (16), koji je događaj, takođe snimao.

Učenik koji je saslušan uredno pohađa nastavu podneo je žalbu na odluku direktora škole o isključenju, kao i učenik koji je izmakao stolicu profesorki.

Međutim, on do sada nije saslušan, a njegovo odusustvo, otac je obrazložio zdravstvenim stanjem mladića.

Sledeće saslušanje zakazano je za 20. januar i očekuje se da tužilaštvo donese odluku o eventualnom podnošenju optužnog predloga nakon završenih dokaznih radnji. Krivično delo je za sada okvalifikovano kao zlostavljanje i mučenje.

Profesorka Marija Stevanović koju su učenici maltretirali kaže da je još uvek na bolovanju. Kaže da će lekari uskoro proceniti da li njeno zdravstveno stanje popravilo toliko da može da se vrati na radno mesto.

„Ne radujem se povratku u školu. Sretaću barem nekoga od njih u školi, a meni se tako vraćaju loše uspomene. Susret sa njima za mene je ponovno preživljavanje stresa“, rekla je profesorka.

O prihvaćenoj žalbi učenika rekla je da on ni dana nije izostao iz škole zbog onoga što je učinio, dok je ona od incidenta sve vreme na bolovanju.

Bonus video: Odgovor profesorke iz Trstenika na pitanje novinara govori kakvo je stanje prosvete u Srbiji

Komentari

Svi komentari (0)