Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Snimak sa sigurnosne kamere razrešio je smrt Alekse S. (26) iz Aleksinca, koji je, kako je potom potvrdila i obdukcija, preminuo nakon kobne tuče ispred lokala u kom je bio proslavi punoletstva, saznaje "Blic".

Kako saznaje „Blic“, policija je juče uzela snimke sa sigurnosnih kamera ispred lokala, a kako na Aleksinom telu nije bilo vidljivih povreda njegovo telo poslato je na obdukciju. Nalazi obdukcije ukazivali su na sumnju da je mladić ubijen u tuči, a potom je i snimak to potvrdio.

Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Kako se saznaje, na snimku se vidi kako jedan od danas uhapšenih osumnjičenih Aleksu udara u vrat. Obdukcijom je na tom mestu pronađen hematom odakle je krenulo krvarenje u mozgu od kog je Aleksa preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama razlog za sukob mladića na proslavi bio je banalne prirode, manja čarka zbog koje je Aleksa izgubio život.

Policija je danas uhapsila O. P. (18) iz Aleksinca zbog učestvovanja u tuči sa smrtnim ishodom. Zbog učestvovanja u tuči uhapšeni su i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca.

„Sumnja se da je O. P, 16. maja, u jednom restoranu u Aleksincu udario dvadesetpetogodišnjeg Aleksu S. i naneo mu teške telesne povrede od kojih je preminuo. M. S. i Z. T. se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči“, saopštio je MUP.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Policija je u nedelju oko 20 sati intervenisala nakon što joj je prijavljena tuča.

– Policija je oko 20 časova imala prijavu teške telesne povrede. Mladić je prebačen u Klinički centar u Nišu, a policija intenzivno radi na rasvetljenju slučaja – rečeno je iz MUP-a.

Upućeni u slučaj naveli su da je mladić bio u besvesnom stanju, a da je nekoliko gostiju restorana pokušavalo da mu pomogne.

– Mada nije imao vidljivih povreda, dijagnostikom je ustanovljeno da ima krvarenje u mozgu zbog čega je životno ugrožen. Nakon što mu je prva pomoć pružena u aleksinačkoj bolnici, transportovan je na dalje lečenje u niški Univrzitetski klinički centar – rekli su upućeni.

Foto:printscreen/instagram/_alexaa_33

Vlasnica kafane sakrila snimke

Kako smo ranije pisali, vlasnica kafane ispred koje je došlo do tuče J.R.K. (39) uhapšena je jer je najpre sakrila snimke sa sigurnosnih kamera i ispričala nadležnima da joj je sistem za video nadzor izgoreo u požaru, ali kada je shvatila da policija neće odustati od pribavljanja snimaka, odlučila je da im preda risiver sa video materijalom.

Ona će, kako saznajemo, odgovarati zbog ometanja pravde, jer je uklanjala dokaze, ali i zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima tokom epidemije jer je u lokalu bilo 120 ljudi, a ne 60, kako je ona ranije prijavila.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar