Foto: Printscreen MUP Srbije/Video

M. R. (28) i S. S. (26) uhapšeni su na Zlatiboru zbog sumnje da su kao članovi kriminalne grupe učestovali u pokušaju likvidacije Nenada Alajbegovića zvanog Alajbeg, pre sedam dana na Novom Beogradu.

Policija je saopštila da je u okviru akcije pretreseno osam lokacija na teritoriji Beograda.

Osumnjičeni su, kako smo naveli, uhapšeni na Zlatiboru, a u okviru ove akcije sprovedeni su pretresi na još osam lokacija na teritoriji Beograda.

Nenad Alajbegović Alajbeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, ranjen je u pucnjavi koja se 3. novembra ove godine dogodila na Novom Beogradu. On je tada zadobio povrede nanete vatrenim oružjem u predelu grudi i nogu, a u Urgentni centar dovezen je taksijem oko 19 časova i 40 minuta.

Kako je sam izjavio, povrede je zadobio u Ulici maršala Tolbuhina.

Policija je na mestu pucnjave pronašla šest čaura. Alajbegović ima pozamašan dosije, a na teret mu se stavljala trgovina drogom. U evidenciji ima više od 60 krivičnih dela, a prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina. On je ranjen i u sačekuši 25. januara ove godine, kada je bio u društvu Aleksandra Halabrina, koji je ubrzo potom ubijen, odnosno pronađen raskomadan.

Nenad Alajbegović Foto: Mup

Alajbegović je osuđivan zbog nanošenja teških telesnih povreda, nelegalnog držanja oružja i privrednog kriminala. Nenadovo ime vezuje se i za narko biznis. Na njega je pucano i u junu 2019, kao i 2010. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare