Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Bivši vođa navijača Partizana Nenad Alajbegović, zvani Alajbeg, ranjen je rano jutros u ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu. On je zadobio prostrelnu ranu noge i prevezen je u Urgentni centar, a na njega je ispaljeno nekoliko hitaca.

Alajbegović je dobro poznat našoj policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

Već sa 16 godina je osuđen prvi put kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Bio je čak osumnjičen i za ubistvo u Zemunu iz 2009. godine, a već do 2011. u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava.

Foto: Mup

Poslednji napad na njega je bio zimus, krajem januara kada je teško ranjen, a pre toga organizovana je za njega sačekuša u julu 2010. godine. Tada je on čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom „Alkatraz“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare