Foto: Starsportphoto/Slobodan Milutinović Snajper

Istraga koja se vodi protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (38) iz Novog Sada, koji se sumnjiči za otmicu sugrađanke U. J. (24), s kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, završena je i, kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, podignuta je optužnica koja još uvek nije potvrđena.

On se od hapšenja nalazi iza rešetaka, a pritvor mu je, kao je ranije pisao novosadski „Dnevnik“, određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Slobodan Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra prošle godine, u iznajmljenom stanu na Podbari, držao i maltretirao U. J, s kojom je ranije, navodno, bio u emotivnoj vezi. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan.

Nakon što su njemu stavljene lisice na ruke, U. J. je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući.

Istraga je, međutim, proširena i na period pre tog nemilog događaja, jer je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema bivšoj partnerki.

U dosadašnjoj istrazi, u tužilaštvu su saslušani svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Majka i sestra devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović, prema našim saznanjima, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri. Ispričale su i svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Pored njih, 8. oktobra prošle godine, saslušani su i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja oštećene koja je krajem oktobra dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što je Slobodana Milutinovića prijavila za otmicu.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrin-sobe u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj, zbog čega je istraga proširena.

Foto:Nova.rs

Osumnjičeni Milutinović je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči. Kako je za naš list tada potvrdio njegov branilac advokat Goran Karadarević, Milutinović je do detalja ispričao sve o odnosu s U. J.

Inače, za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora do 10 godina.

I ranije bio hapšen

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra prošle godine, zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (48). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Hapšen je i početkom marta prošle godine u akcije policije Republike Srpske na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.

Interesantno je da je u noći između 6. i 7. oktobra, samo dan pre nego što su majka i sestra oštećene U. J. trebale da svedoče, zapaljena su dva luksuzna automobila koja su u vlasništvu U. J. i njenog oca S. J, što je u javnosti protumačeno kao vid upozorenja.

Policija je ubrzo uhapsila Milana R. (26) iz Bača koji se sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti i njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici. On je, prema nezvaničnim saznanjima, negirao da ima bilo kakav kontakt sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

Bonus video: Uhapšen osumnjičeni iz Leskovca zbog posedovanja 50kg marihuane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)