Podeli
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mesec dana prošlo je od pogibije dečaka Despota M., a njegovi neutešni roditelji juče su održali miran protest na mestu gde ga je pregazio autobus u Zemunu, kako bi izrazili nezadovoljstvo što je vozač pušten na slobodu. U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrdili su za Nova.rs da je istraga protiv vozača u toku, da mu je ukinut pritvor nakon saslušanja svedoka, kao i da očekuju da od policije dobiju obdukcioni zapisnik.

Nesreća u kojoj je stradao mali Despot dogodila se 24. novembra, kada su dečak i njegova baka izlazili iz autobusa.

Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi. Mališan je ispao iz vozila, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

Vozač je bio u pritvoru do pre nekoliko dana, kada je pušten da se brani sa slobode, nakon što su svi svedoci nesreće dali iskaz.

Neposredno nakon nesreće, iz Gradskog saobraćajnog preduzeća rekli su da je dečaka povredio autobus na liniji 18, zbog čega su pokrenuli istragu.

Кako su tada naveli u saopštenju, nezgoda se dogodila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima autobusa.

“Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo”, naveli su u saopštenju Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

GSP je, kako su tada rekli, pokrenuli istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan.

“Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost”, poručili su u saopštenju.

Mesec dana kasnije, roditelji i najbliža porodica okupili su se na ovoj autobuskoj stanici kako bi skrenuli pažnju javnosti da će nastaviti borbu za pravdu, kako bi njihovo dete počivalo u miru.

“Ćao, ja sam Despot. Mene nema već mesec dana. Moj ubica je na slobodi”, pisalo je sinoć na autobuskom stajalištu Bosanska, u Prvomajskoj ulici u Zemunu gde je pre mesec dana četvorogodišnji dečak nastradao u stravičnoj nesreći.

Otac preminulog dečaka Vukašin Mrđić u izjavi za portal Nova.rs kazao je da su se okupili na mestu kobne nesreće, kako bi obeležili mesec dana od smrti mališana.

“Danas je tačno mesec dana od ubistva našeg Despota. Želimo da skrenemo pažnju svim vozačima gradskog prevoza da odvoje taj još jedan sekund i pogledaju u desni retrovizor, jer taj jedan sekund nekome je ceo život. Mi ćemo nastaviti da se borimo za pravdu svim zakonskim sredstvima da naše dete počiva u miru”, rekao je otac preminulog dečaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar