Goran Ivandić Ipe Foto:Screenshot

O grupi "Bijelo dugme" godinama unazad se priča, snimili su brojne albume, imali na stotine koncerata, ali ipak, jedan događaj ih je zauvek obeležio. Iako je, prema zvaničnoj verziji, bubnjar Goran Ipeta Ivandić izvršio samoubistvo, brojne okolnosti oko njegove smrti do danas su ostale misterija.

Ipe Ivandić se, prema zvaničnim navodima, ubio 12. januara 1994. godine nakon što je skočio sa šestog sprata beogradskog hotela „Metropol“. I pored zvanične verzije, o njegovoj smrti kovale su različite priče, od toga da je kobnog dana mesečario i pao, te da je izvršio samoubistvo, do toga da neko drugi stoji iza svega.

Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Čak ni porodica Ivandića, koji je slovio za srce jugoslovenske rok grupe, nije verovala u zvaničnu verziju.

Njegova supruga Dragana Ivandić svojevremeno je istakla da ne veruje da se njen izabranik ubio.

„Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994. kada je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu „Metropol“. Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo“, izjavila je ona 1996.godine za „Svedok“.

Sa druge strane, pevač Željko Bebek takođe je sumnjao u verziju o samoubistvu.

„Ne verujem da je Ipe počinio samoubistvo! Mislim da nikada nije bio labilna osoba. Meni je čudno da čovek kojeg sam dobro poznavao i koji nije bio sklon samoubistvu skoči u Beogradu sa šestoga sprata. Nemam pravo ulaziti ni u kakve pretpostavke, jer ne pripadam ljudima čiji je to posao, ali samom sebi dopuštam pravo to izreći“, rekao je Bebek svojevremeno.

Željko Bebek Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Muzičar Goran Bregović je imao i treću verziju. Kako su mediji ranije prenosili, sumnjao je da je kobnog dana Ipe mesečario, te tako pao s terese.

Pitanja o smrti Ipeta Ivandića do danas su ostala nerazjašnjena. Ovaj slučaj i posle 28 godina izaziva iste nedoumice kao i te 1994. godine.

Pročitajte još:

Kako su mediji ranije navodili, Goran Ipe Ivandić rođen je 10. decembra 1955. u Varešu, ali ga je životni put ubrzo odveo u Sarajevo. Sa “Bijelim dugmetom” je 1976. otišao u Ameriku i snimio singl sa pesmama “Džambo” i “Vatra”.

Za njega su govorili da je biser, ali i srce, pomenute rok grupe.

Ipak, nisu mu bili strani ni sukobi sa zakonom. Ipe je hapšen zbog posedovanja hašiša i osuđen na tri godine zatvora. Posle ovoga je, pisali su mediji, ostavio poroke.

VIDEO: Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar