Foto: Serbia Zijin Copper

Generalni direktor Serbia Zijin Copper Jian Ximing uputio je pismo zahvalnosti načelniku PU Bor Branislavu Stojadinoviću za nesebičnu podršku i pomoć u sprečavanju otuđenja i pronalaženju ukradene „robe“, saopštili su iz kompanije Serbia Zijin Copper. Da podsetimo, policija u Boru nedavno je uhapsila četvoro svojih sugrađana zbog krađe otpadnog bakra kod kojih je pronašla skoro 100 tona sekundarnog bakra ukupne vrednosti oko pola miliona dolara.

„Pravovremeno i pravilno postupanje prilikom sprečavanja otuđenja robe, pronalaska ukradene
robe i dovođenja odgovornih pred lice pravde odraz je vaše sposobnosti, efikasne organizacije i
visokog profesionalizma kada je suzbijanje kriminala u pitanju“, napisao je Ximing.

Iz kompanije su saopštili da je na državnom nivou formirana Radna grupa za analizu stanja
bezbednosti imovine Serbia Zijin Coper, kao i da je smanjen broj upada lopova u krug
kompanije.

Pročitajte još:

„Policijska uprava u Boru dobila je nalog da radnoj grupi koju je osnovao MUP Srbije pripremi određene podatke i izveštaje, pa je kompanija po tom osnovu uspostavila tešnju internu saradnju sa organima reda u Boru. Ta tešnja saradnja, pored ostalog, podrazumeva svakodnevne policijske patrole između prve i druge smene, u vreme kada se najveći broj upada u krug kompanije i dogodi, ali i nasumično patroliranje u toku dana i noći. Zbog toga, ali i zato što smo duž zida, kojim smo probali da zaštitimo ulaz u krug kompanije iz pravca starog borskog kopa, iskopali
rov dubine i širine pet metara, broj upada u kompaniju konačno je smanjen“, kaže rukovodilac Sektora bezbednosti i zdravlja na radu Saša Perišić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar