Nakon pisanja portala Nova.rs da su pripadnici pokreta Levijatan upali na posed koji je porodica Garip dobila na korišćenje od opštine i na silu im oteli psa rase "staford", tužilaštvo je naložilo policiji da izvrši sve potrebne provere.

„Tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo policiji da izvrši sve potrebne provere i prikupi potrebna obaveštenja. Po dostavljenom izveštaju izvestićemo vas o daljem postupanju Prvog osnovnog javnog tužilaštva“, rekli su nam iz tužilaštva.

Dečaci iz porodice Garip, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, nakon što su pripadnici pokreta „Levijatan“ objavili „herojski snimak“ u kom spasavaju stafordskog terijera iz kandži vlasnika zlostavljača koji ga pripremaju za krvoločne borbe, na društvenim mrežama oglasila se grupa građana koja tvrdi da je u pitanju notorna laž i da je 20 pripadnika ove organizacije, „izvršilo rasistički napad“ na romsku porodicu Garip sa Dorćola, i da su, uz najgore uvrede i pretnje otmicom i smrću, ukrali jednog psa iz dvorišta.

Nakon što smo bili na licu mesta i proverili šta se tačno dogodilo, pričali sa dečacima porodice Garip, te svedocima Bojanom Savićem iz Građanskog pokreta, Kostom Ristićem, rediteljem filma „Banditi u potrazi za mamom“, u kojem su glavni akteri bili upravo ti dečaci iz porodice Garip, kao i njihovim komšijom Filipom Otovićem Višnjićem, reagovala je policija koja nam je saoptšila sledeće:

„Obaveštavamo Vas da policiji nije prijavljen navedeni slučaj, ali je policija, nakon što su se pojavile informacije u javnosti, identifikovala potencijalne oštećene i sa istima je obavila razgovor. O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, koje je naložilo policiji dostavljanje izveštaja“, rekli su nam iz MUP-a.

Više o tome pogledajte u priloženom tekstu: