Igor Dedović Foto: MUP Srbije

Vođe škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su večeras u Atini.

Stamatović i Dedović bili su u društvu supruga i dece, a na njih je pucano u prepunom restoranu. Kako javljaju grčki mediji, sve se odigralo u roku od 30 sekundi.

Napadači su uleteli u restoran i likvidirali Dedovića i Stamatovića, dok je u pucnjavi ranjena i jedna žena, koja je prevezena u bolnici.

Za Dedovićem (43) je bila raspisana poternica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, krajem marta 2016. godine u Kotoru, a koji su bliski kavačkom klanu.

Dedović je povezivan i sa švercom tone kokaina, koji je nađen u Crnom moru kod obale Rumunije 2019. godine, kada su lišeni slobode dvojica Vranjanaca.

Stamatović je važio za vođu zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice, koja je blisko sarađivala sa „škaljarcima“. Stamatovića su srpski organi proveravali i zbog ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, jer se u vreme likvidacije, 13. oktobra 2016. godine, nalazio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu.

Stamatović je u crnogorskim medijima to demantovao, a svojevremeno je dovođen u vezu sa oružjem nađenim u Jajincima, u blizini kuće sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.