Spuž zatvor
Foto: N1

Još jedan incident u spuškom ZIKS-u dogodio se između navodnih pripadnika kavačkog klana i onih koji su bliski škaljarskom klanu. U ovom incidentu povređena su tri pritvorenika i njima je ukazana medicinska pomoć zbog polivanja vrelim uljem.

Za ovog napada procesuirani su pritvorenik D.T. i V. D. Oni su naneli povrede pritvoreniku N.B, a tom prilikom povredili su i sebe.

„Dana 13. 10.2021. godine u istražnom zatvoru Podgorica došlo je do incidenta na način, što je, pritvorenik N.B. napadnut od strane dvojice drugih pritvorenika iz susedne sobe, koji su ga poprskali vrelim uljem. Naime, događaj se desio na način što su D.T. i V.D. iskoristili trenutak dok se pritvorenik N.B. nalazio u blizini prozora svoje sobe, kad su oni vrelim uljem kroz prozor iz svoje sobe, poprskali u njegovom pravcu. Pritvorenici koji su počinili napad na pritvorenika N.B. izdvojeni su od ostalih pritvorenih lica i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak“, navodi se u odogovoru za portal Dan iz Službe za odnose sa javnošću UIKS.

Kako je dalje saopšteno, „pritovreniku N. B. je nakon ukazane prve medicinske pomoći zbog lakših povreda od strane medicinskog osoblja Sektora za zdravstvenu zaštitu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, upućen u Klinički centar Crne Gore, gde mu je ukazana dalja medicinska njega nakon čega je vraćen u istražni zatvor“.

Spuž zatvor
Foto: N1

„D.T. i V.D. koji su učestvovali u napadu na pritvorenika N.B. izvršili su samopovređivanje a koje je prekinuto zahvaljujući pravovremenoj reakciji službenika obezbjeđenja. Takođe njima je ukazana odgovarajuća lekarska pomoć i trenutno su pod pojačanim nadzorom službenika obezbjeđenja“, navodi se u odgovoru za portal Dan.

O navedenom događaju obaveštena je Uprava policije u cilju preduzimanja mere i radnje iz njihove nadležnosti.

Bonus video: Veze između „kavčana“ i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare