Foto: Nemanja Jovanović

Đorđije Božović iz Podgorice, član "škaljarskog klana", bliski saradnik jednog od vođa te kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koji je u januaru ubijen u Atini, ubijen je u sinoć u Podgorici.

Nastradao je u eksploziji nakon što je aktivirana bomba koja je bila postavljena ispod automobila njegovog „pajtosa“ Aleksandra Kekovića, koji je zadobio opekotine i prelom noge.

Keković je prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore, gde se lekari tokom noći bore za njegov život. U Urgentni blok su prebačene i dve žene, radnica „Lide“, marketa ispred koga se dogodio napad, i druga koja je povrede zadobila dok je parkirala automobil ispred prodavnice.

Napad se odigrao oko 19.30 u Dalmatinskoj ulici u podgoričkom naselju Blok 6. Detonacija je bila toliko snažna da su delovi automobila leteli u prečniku i do stotinu metara! Neki su završili čak i po krovovima obližnjih kuća i njihovim dvorištima!

Svedoci ovog nemilog događaja kažu da je snažna detonacija izbacila Kekovića iz automobila, i da je on, navodno, u tom trenutku bio u svesnom stanju. Šokirani stanari obližnjih zgrada kazali da se posle prve čulo još nekoliko detonacija.

„Delovalo je kao da smo u Siriji! Da li je u vozilu bilo eksploziva ne znamo, ali se kvart tresao kao da smo na ratištu. Pogibije mladića sa Cetinja preselile su se ovde kod nas. Ovde više niko nije siguran“, kažu ozlojeđeni stanari za Novosti.

Foto: MUP Srbije

Božović i Keković su bezbednosno interesantne osobe, bliske kriminalnim klanovima. Prema tvrdnjama policije, Božović je bio deo kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koju Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je pripremala likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića iz Nikšića, 20. maja 2017. godine, kada su ispod njegovog automobila „golf 5“ podmetnuli eksplozivnu napravu. Likvidacija Zekovića slučajno je sprečena jer su građani videli dvojicu maskiranih muškaraca kako postavljaju sumnjivu napravu ispod automobila, nakon čega su pozvali policiju, koja je brzo reagovala. Božović je potom uhapšen kao član kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koja je u Višem sudu osuđena na ukupno 41 godinu zatvora. Stevanu Stamatoviću je suđeno u odsustvu i izrečena kazna od 12 godina zatvora, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina. Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja. Božović je hapšen i zbog drugih krivičnih dela iz oblasti požara i eksplozija, kao i ilegalnog posedovanja oružja.