Foto: Vesna Lalić

U snažnoj eksploziji stradao je Đorđije Božović iz Podgorice, ukazuju policijske informacije.

Eksplozija se dogodila u Dalmatinskoj ulici, na parkingu ispred marketa Lida. Prema prvim informacijama eksplozivna naprava aktivirana je ispod automobila Podgoričanina Aleksandra Keković, koji je povređen.

Ubijeni Igor Dedović, Foto: MUP Srbije

Obojica su bezbednosno interesantne osobe, bliske kriminalnim klanovima. Božović je, kako policija tvrdi, bio deo kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koju Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su pripremali likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića. Stamatović je nedavno likvidiran u Atini zajedno sa Igorom Dedovićem, a obojica su bili pripadnici, odnosno vođe „škaljarskog klana“.

Ubijeni Stevan Stamatović, Foto: MUP Srbije

Keković je prebačen u Urgentni centar i lekari mu se bore za život. Prema pisanju tamošnjih medija, on ima teške opekotine i prelome. Osim njega, hospitalizovane su i dve radnice pomenutog marketa.

Podsetimo, eksplozija je odjeknula oko 19.30 časova, a Keković je bukvalno katapultiran iz vozila. Kada su hitne službe došle na lice mesta, bio je svestan i prvo je rekao da nije bio sam u kolima, a onda da jeste.