Foto:Facebook/Aleksandar Arkan Kekovic

Teško povređeni Aleksandar Keković i Đorđije Božović koji je poginuo pre nekoliko dana nakon što im je u kolima eksplodirala bomba, upoznali su se u zatvorskoj ćeliji.

Crnogorski mediji navode da je ovaj dvojac pripremao likvidaciju suparnika, ali da je bomba koju su prevozili eksplodirala u njihovim kolima.

Keković i Božović, koji je slovio za pripadnika podgoričkog ogranka škaljarskog klana, upoznali su se pošto su izdržavali kaznu u istoj sobi Istražnog zatora u Spužu, kada je Božović pritvoren zbog sumnje da je planirao likvidaciju navodnog kavčanina Radojice Zakovića.

Keković je iza rešetaka dospeo 2015. kada je osuđen zbog aktiviranja bombe u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Foto:Facebook/Aleksandar Arkan Kekovic

Podgoričke „Vijesti“, izveštavajući nakon eksplozije koja se u večernjim satima dogodila u glavnom gradu Crne Gore, navode da je Božović bio svestan da mu je bezbednost ugrožena i da se zbog toga inače vozio blindiranim džipom. Pazio je na svaki korak, često menjao lokacije na kojima boravi…

Utvrđeno je takođe da je Keković u utorak iznajmio „reno“ od jedne rentakar agencije u Podgorici. Dan kasnije, desetak puta je išao ka gradu i vraćao se kući u naselju Vraniće u Podgorici, što su njegove komšije opisale kao neobično ponašanje za njega.

Na snimcima nadzornih kamera ispred prodavnice gde je došlo do eksplozije, vidi se kako parkira „renoa“, a zatim iz njega izlazi Keković i odlazi u prodavnicu. Po povratku sa kesama u rukama prilazi automobilu, otvara vrata i tada dolazi do eksplozije. Detonacija ga je odbalica nekoliko desetina metara dalje na asfalt, gde je ostao da leži sa brojnim povredama.

Božović i Keković slove za bezbednosno interesantne osobe. Božović je bio povezan sa Stevanom Stamatovićem, likvidiranim u januaru u Atini zajendo sa visokoranigiranim škaljarcem Igorom Dedovićem. Osuđen je na tri i po godine zatvora zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je pripremala likvidaciju Radojice Zekovića.

U policijskim evidencijama Božović i još pet osoba su planirale da postave eksplozvinu napravu ispred Zekovićevog automobila ali je taj napad osujetila policija.

Keković je takođe poznat istražiteljima po bombaškim napadima, dva puta je osuđivan zbog podmetanja tri eksploziva.