Zoran Milojević Zelja
Zoran Milojević Zelja Foto: N1

Aleksandar Milojević, sin kontroverznog srpskog političara sa Kosova Zorana Milojevića Zelje, optužen je da je u decembru na Kopaoniku pokušao da ubije muškarca tako što ga je napao i izbo nožem, saznaje KRIK. Milojević je pre dve nedelje pušten iz zatvorskog pritvora u kom je bio od hapšenja u decembru i sada je u kućnom pritvoru.

Aleksandar Milojević optužen je za pokušaj ubistva jer je sredinom decembra na Kopaoniku napao i izbo nožem muškarca, dok su još dvojica muškaraca optuženi za učestvovanje u tuči, rečeno je za KRIK u Višem tužilaštvu u Kraljevu. Osim muškarca ranjenog nožem, povređena je još jedna osoba.

Milojević ima bogatu krivičnu prošlost, pokazuje dokumentacija kosovske policije do koje su ranije došli novinari KRIK-a. Bio je osumnjičen u više od trideset slučajeva – protiv njega su se vodili postupci zbog posedovanja droge i oružja, otmice, nanošenja teških telesnih povreda, pretnji, napada na službeno lice, ali i na desetine slučajeva zbog remećenja javnog reda i mira

Pročitajte još:

Osim toga, Milojević ima na desetine saobraćajnih prekršaja širom Srbije – brza vožnja, vožnja bez dozvole, nevezivanje sigurnosnog pojasa i korišćenje telefona tokom vožnje. Većina ovih postupaka okončana je novčanim kaznama, koje Milojević uglavnom nije plaćao pa su zamenjivane zatvorom, ali ta sankcija nikad nije sprovedena.

Njegov otac, Zoran Milojević, rukovodilac je „MTS”-a na Kosovu, a poznat je kao istaknuti predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke na Kosovu. Bio je član izvršnog odbora stranke i poverenik za Kosovo i Metohiju, kao i za braničevski okrug. Iiz SNS-a je za KRIK u decembru prošle godine rečeno da više nije ni na jednoj poziciji u partiji.

Milojević je bio i savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin, a njegova ćerka Magdalena je vicekonzul Srbije u Štutgartu.

Bivši gradonačelnik Zaječara Saša Mirković, kao i Novica Tončev iz SPS-a, tvrdili su da Milojević komanduje paralelnim strukturama stranke sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u službama bezbednosti.

Protiv njega su ranije podnete krivične prijave za prebijanje i kidnapovanje opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, ali je on godinama bio neuhvatljiv za tužilaštvo. Dok tužilaštvo nije uspevalo da ga pronađe, Milojević je viđan u pratnji tadašnjeg šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Milojević je viđan i u društvu članova Srpske liste, najveće partije Srba na Kosovu, o čemu svedoči i fotografija na kojoj su Milojević i potpredsednik ove stranke Milan Radoičić, koji se sumnjiči za umešanost u ubistvo političara Olivera Ivanovića, a krajem prošle godine dospeo je na crnu listu američkog Trezora.

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar