V.B. (41) iz okoline Merošine uhapšen je jer je sinoć zapalio kuću bivšoj partnerki Smiljani Kočić (48) u selu Azbresnica u kojoj ona živi sa sestrom i devetnestogodišnjom ćerkom. Zahvaljujući komšiji, koji je prvi priskočio u pomoć i vatrogascima, vatra je lokalizovana a nijedna od tri žene nije povređena. Paljevina kuće samo je kulminacija nasilnih ispada Smiljaninog partnera zbog kojih je i raskinula emotivnu vezu što V.B. nije mogao da joj oprosti.

„Bili smo u vezi dve godine i tri meseca, sve vreme sam trpela zlostavljanje. Napao me je 21. februara i tukao pa sam ga prijavila policiji koja je protiv njega podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici. Pred sudom u Prokuplju smo tim povodom bili 3. juna, dobio je šest meseci zatvora, uslovno na dve godine. Tad smo se pomirili ali nisam htela više da živim sa njim. On to nije mogao nikako da prihvati, neprestano me je pozivao telefonom i pretio. Živela sam u strahu, trzala sam se na svaki šum, bojala sam se da zbog mene ne naškodi mojoj sestri i ćerki“, vajka se Smiljana.

Smiljana Kočić i Drina Durković Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Njeni strahovi juče su se obistinili kada je ugledala V.B. u šljiviku iznad njihove kuće.

„Bio je pijan a verujem da je uzeo i neke tablete jer je bio potpuno van kontrole. Drao se i pretio a zatim je zgrabio neke krpe i granje, zavukao ih među grede ispod krova a zatim ih zapalio. Ćerka je bila prisebna, pritrčala je, izvukla zapaljeni smotuljak i bacila ga, pozvali smo jednog komšiju koji je gasio vatru dok nisu stigli vatrogasci. Strašno je bilo, sestra mi je pala u nesvest, sve smo još pod ogromnim stresom“, priča uznemirena žena.

Njena sestra Drina Durković ističe da su sve tri sigurnu smrt izbegle pukom srećom.

Smiljana Kočić i Drina Durković Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

„Plašili smo ga se, sestri je stalno pretio da će je ubiti. Kad sam ga juče ugledala iznad kuće, znala sam da je spreman na sve. Pozvali smo policiju, rekli su nam da se zaključamo i da ne izlazimo dok oni ne dođu. Kazala sam im da to nećemo učiniti jer će nas on sve zapaliti dok smo u kući, što je i imao nameru. Bili smo u dvorištu kada smo čuli kako nešto šuška, a zatim smo videle kako kulja dim. Nismo smele da mu priđemo, bojale smo se da ima nešto kod sebe čime će nas povrediti. Brzo smo isključile strujomer, kuća nam je stara, lako je mogla da cela nestane u plamenu. Došao nam je komšija a zatim i vatrogasci i sprečili da ostanemo bez krova nad glavom. Za to vreme se on krio u blizini, iz žbunja je gledao šta se dešava. Policija ga je uhapsila i odvela ali mi i dalje nemamo mira. Bojimo se da će nas ponovo napasti ako bude pušten. Ne smem ni da mislim šta je moglo da nam se desi, da smo ranije legle, sve tri bi bile mrtve“, kazala je Drina.

Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Niška policija je saopštila da je V.B. uhapšen zbog sumnje daje u noći između 25. i 26. jula podmetnuo požar u kući svoje emotivne partnerke.

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i niko nije povređen. Po nalogu prokupačkog tužilaštva V.B. je određeno zadržavanje do 48 sat nakon čega će sa krivičnom prijavom za ugrožavanje sigurnosti biti priveden na saslušanje.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Južnom Bulevaru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar