deponija Vinča Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na osnovu dobijenih izveštaja od „Beo čiste energije”, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Ministarsta unutrašnjih poslova - Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Sekretarijat za zaštitu životne sredine saopštio je večeras da je tokom dana nastavljeno sa dogašavanjem požara na deponiji u Vinči, kao i da je požar u minimalnoj meri dubinskog karaktera, skoro potpuno lokalizovan.

POGLEDAJTE JOŠ:

U poslepodnevnim i ranim večernjim satima, nije bilo prisustva belog dima, navodi se u saopštenju koje je preneo Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Od Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sekretarijat je dobio izveštaj da je danas na prostoru gradske deponije „Vinča“ angažovano jedno vatrogasno vozilo sa dva vatrogasca-spasioca. Vršen je obilazak terena, nije bilo potrebe za intervencijom.

Građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Informacije o trenutnom kvalitetu vazduha kao i preporuke za ponašanje opšte populacije, ali i posebno osetljivih grupa, dostupne su na internet stranici www.beoeko.com, dodaje se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar