Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Slobodan Malešić, načelnik Policijske uprave Novi Sad, koji je noćas uhapšen zbog trgovine uticajem, a prema saznanjima našeg portala, dobijao je novac za određene usluge koji je potom ulagao u izgradnju i opremanje splava na Savi, opremanje stanova, uređenje imanja i stipendiranje u korist njegovog sina.

Malešić je noćas uhapšen zajedno sa Ljubomirom Stanišićem, policijskim službenikom PU u Prijepolju, Draganom Kovačevićem, policijskim službenikom UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i Dženanom Kujovićem, privatnim preduzetnikom kom je Malešić izlazio u susret čineći mu usluge zbog kojih se našao pod lupom svojih kolega.

Kako smo ranije preneli, Malešić je od osumnjičenog Kujovića prihvatao novac, koji je potom davao i svojim kolegama, kako ne bi prikupljali informacije neophodne da se protiv njega i zaposlenih u njegovoj firmi podnese krivična prijava. Kovačević i Stanišić su imali zadatak da štite Kujovića i njegovu porodicu, daju im savete o postupanju pred nadležnim organima i slično.

Kujovićevom rođaku su čak pomogli da izbegne pritvor za nasilje u porodici!

Takođe, Malešić je uticao na policajce da odu sa mesta saobraćajke u kojoj je učestvovalo vozilo MUP, a u kom se vozio Malešić.

Novac koji je dobijao za sve ove usluge, Malešić je ulagao u izgradnju i opremanje splava na Savi. Pored toga, ulagao je i u opremanje stanova, ali i sredio porodično imanje. Osim toga, deo novca je uložio na ime navodne stipendije svom sinu. Sa druge strane, privedeni Stanišić taj novac koristio je za uređenje stana, a ove informacije portvrdilo je i Tužilaštvo za organizovani kriminal u saopštenju.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare