Foto: N1

Nišlija Mladen Gigić (20) osuđen je danas na kaznu zatvora u trajanju od 7 godina zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula dvadesetpetogodišnja Jovana Petković.

Gigić je vozilom „folksvagen golf“ na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boška Buhe u Nišu, prošao kroz crveno svetlo na semaforu brzinom od 101 km/h i udario u „BMW“ kojim je upravljala pokojna devojka. Ustanovljeno je da je u trenutku nesreće u krvi imao 1.38 promila alkohola usled čega je bio apsolutno nesposoban za bezbedno upravljanje vozilom.

Od siline udrca „BMW“ je prešao preko razdelnog ostrva i udario u stub saobraćajne signalizacije a devojka je zadobila teške telesne povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome kostiju od kojih je preminula u niškoj bolnici posle osam dana.

Gigić pred sudom branio navodnom tehničkom neispravnošću vozila.

– Kada sam stigao na četrdesetak metara od te raskrsnice, počeo sam da postepeno kočim. Prišavši semaforu, shvatio sam da se auto ne zaustavlja već čak dobija ubrzanje. Naglo sam zakočio a noga mi je propala do patosa i posle toga se ničega više ne sećam – opisao je udes optuženi.

Jovana Petković je samo par meseci pre nesreće odbranila master na Arhitektonskom fakultetu i planirala je da se sa momkom nastani u Beču gde joj živi porodica. Petkovići su u više navrata izrazili nezadovoljstvo što je Gigić pušten iz pritvora a tim povodom su pod sloganom „Pravda za Jovanu“ organizovali i protest ispred niške Palate pravde.

BONUS VIDEO: Ivanjica suđenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar