Foto: Printscreen/Twitter

Tuča maloletnika iz Kraljeva koja je uznemirila javnost nakon što je video-zapis objavljen na društvenim mrežama, nažalost samo je jedna u nizu koje se odigravaju među našom decom. O ovom slučaju, budući da u policiji za sada ne postoji prijava, saznali smo zahvaljujući objavi na društvenim mrežama i činjenici da je neko od vršnjaka incident usnimio telefonom. Pravo je pitanje za koliko ovakvih slučajeva nikada ne saznamo, a ovo su neki od onih koji su u proteklom periodu potresli javnost.

Kako smo nezvanično saznali, okolnosti događaja koji se odigrao u Kraljevu se ispituje, a prema onome što se na snimku može videti, maloletnika su napala tri tinejdžera, najverovatnije istih godina i brutalno su ga udarala. Korisnica društvene mreže Tviter, koja je objavila snimak, kazala je, da slučaj bude tužniji, da je reč o dečaku o kom se stara samo otac.

Deca gledala drugara kako krvari

Javnost se još nije oporavila od slučaja koji se odigrao početkom oktobra u dvorištu OŠ „22. oktobar“ u Surčinu. Tada su 12-godišnjaka, njegovi vršnjaci, na velikom odmoru opkolili i napali.

„Bio je veliki odmor, deca su igrala odbojku i u jednom trenutku lopta je odletela na drvo. Deca su gađala loptu kako bi pala, pridružio im se i moj sin. Počeo je da gađa drvetom loptu. Video je tog dečaka kako nekom britvom seče malu plastičnu flašu, ali ni na trenutak nije pomislio da će ta ista britva završiti u njegovoj nozi“, ispričao je otac povređenog dečaka beogradskim reporterima i dodao:

„Britva je probila patiku i zabola mu se u nogu u predelu oko srednjeg prsta. Zašto je to uradio, ne znam. Da li namerno i slučajno, pošto je moj sin stajao u blizini. Kad je video šta je uradio, taj dečak koji ga je posekao pobegao je u školu, a moj sin je ostao da leži na podu. Srećom, brzo su nastavnici to primetili i u školi mu je ukazana prva pomoć. U međuvremenu su zvali Hitnu pomoć i policiju, a razredna mog sina je pozvala mene“, ispričao je.

Ispostavilo se da je dečak u školu doneo britvu, a kako i zbog čega, ne zna se.

Povređeni dečak prevezen je u Institut za majku i dete, gde mu je rana od 1,5 centimetara ušivena, pa je pušten na kućno lečenje.

Istukao dečaka ispred prodavnice, kamere snimile incident

Samo tri dana ranije, dogodio se slučaj vvršnjačkog nasilja u OŠ „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici kada je jedan učenik osmog razreda (13) brutalno prebio trojicu vršnjaka.

Naime, dečak je u ponedeljak 4. oktobra najpre pretukao jednog vršnjaka ispred prodavnice u neposrednoj blizini škole tokom velikog odmora u poslepodnevnoj smeni. Tu se, kako otkriva izvor upućen u slučaj, nije zaustavio.

„Taj mladić, inače visok dva metra, dečaka je tukao ispred prodavnice, što je kamera radnje snimila. Potom je došao u školu i nasrnuo na drugog đaka, duplo sitnijeg od sebe. Svi đaci su se okupili okolo. U tuču se umešao još jedan dečak koji je hteo da ih razdvoji, ali je on postao njegova treća žrtva. To nije ličilo na dečju tuču, on je tukao kao razjareni navijač. Tog trećeg dečaka je dva puta udario u glavu i jednom u vrat“, ispričao je izvor beogradskog portala i dodao da je jedan od napadnutih dečaka završio u bolnici zbog težine povreda.

Ilustracija Foto: Shutterstock

Devojčice se tukle, dečaci snimali i navijali

Jezivo nasilje među devojčicama zabeležno je 19. septembra u dvorištu Osnovne škole „Heroj Radmila Šišković“ u Smederevskoj Palanci, a snimak ove tuče već danima je kružio društvenim mrežama.

Foto:printscreen/twitter/JelenaOpacic4

Na snimku se vidi kako se dve tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju.

Među njima je bilo i onih koji su želeli da se pridruže tuči, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

„Ćerku su mi pretukle da mora da jede na slamčicu“

Trinaestogodišnju učenicu Osnovne škole „Žura Jakšić“ iz Male Krsne koja je 16. septembra doživela stravično vršnjačko nasilje, pretukle su dve godinu dana starije devojčice. Majka je za medije ispričala da je devojčica zadobila ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu. Nju su napale dve devojčice koje su starije godinu dana.

„Kada je dizala ruku da pokrije lice, oni su joj vikali spusti nećemo više. A onda kada bi spustila onda su je ponovo udarale! I ranije su je verbalno vređale, čerka je to prijavljivala nastavnici… Kada je došla kući pretučena, plakala je, vrištala. Bila je sva naduvena. Stavila sam je u kola i krenula kod roditelja tih devojčica. Htela sam da čujem zašto su joj to uradile, a obe njihove majke su onda bile agresivne prema meni“, ispričala je nesrećna žena.

Nasilnice tu nisu stale, već su joj preko zajedničkih poznanika slale poruke da će se obrušiti i na njegnog mlađeg brata.

Prema rečima njene majke L.K. devojčica je došla kući sva uplakana, sa modricama i punim ustima peska.

„Usta su joj bila puna peska“

Devojčicu iz Čačka koja pohađa četvrti razred jedne Osnovne škole u tom gradu pretukle su tri dvanaestogodišnjakinje.

„Incident se dogodio večeras oko 18 časova. Pitam – da li kamere postoje u parku i da li se tako brinu za našu decu“, zapitala je uplakana žena neposredno nakon incidenta.

Kako je ispričala za Nova.rs, ona je poslala svoju sestru da odbrani njenu ćerku, ali su je napale babe tih devojčica, koje su sedele na klupama nedaleko od mesta događaja.

Čačak - Pretučena devojčica
Foto: Privatna arhiva

„Ovog puta nisam zvala policiju, niti sam reagovala, jer mi je starije dete davljeno u OŠ ‘Vuk Karadžić’ i morala sam da je prebacim u drugu školu. Tada mi je pedagog rekao da sam pogrešno vaspitala stariju devojčicu“, nastavlja kroz suze svoju ispovest majka.

Ona ih je, kako kaže, učila lepim manirima, a danas bi, radi opstanka, trebalo da se biju i šamaraju jedni druge da bi se izborile za život.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar