Fontana, Novi Beograd, dečak, hronika
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi, na osnovu informacija iz medija da je uhapšen muškarac koji je svoje dete terao da prosi i kaznio ga tako što ga je skinuo golog i ostavio u fontani na Novom Beogradu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd, saopšteno je danas.

Zaštitnik građana je iz medija došao do saznanja da je dete (9) nađeno golo i u veoma lošem zdravstvenom stanju u fontani na Novom Beogradu, kao i da ga je otac često otimao iz Doma za decu bez roditeljskog staranja, terao da prosi i tukao kada mu ne bi doneo dovoljno novca, navodi se u saopštenju Zaštitnika.

Od Gradskog centra za socijalni rad Beograda Zaštitnik građana je zatražio da mu roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležnog odeljenja Centra za socijalni rad u konkretnom slučaju, uz dostavljanje relevantne dokumentacije.

Zaštinik građana je, takođe, od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju.

Od Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Zaštitnik je zatražio da ga u što kraćem roku izvesti o svim okolnostima hapšenja oca deteta, o tome da li je protiv njega ranije vođen krivični postupak i za koje krivično delo, kao i koji je eventualni ishod tih postupka, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: Bager u ulozi heroja – ovakvo spašavanje još niste videli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar