Marko Vidojković Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Socijaldemokratska stranka najoštrije osuđuje pretnje smrću upućene piscu Marku Vidojkoviću i zahtevamo najhitniju istragu i sankcionisanje počinilaca.

„Pretnje smrću upućene Marku Vidojkoviću su direktna posledica ”kulture klanja i kletvi” koju i generiše ova vlast. Ovakve brutalne pretnje smrću su zakonomerne u državi u kojoj narodni poslanici nesmetano upućuju pretnje klanjem iz skupštinskih klupa, u kojoj osuđeni za zločine protiv čovečnosti u režimskim tabloidima detaljno opisuju kako bi nekoga mučili, u kojoj se na nacionalnim frekvencijama legitimišu stavovi da bi cela država trebalo da želi smrt bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću“, navode iz pomenute stranke i dodaju:

Pročitajte još:

„I dok gotovo svakodnevno godinama slušamo o ugroženosti i pretnjama upućenim Aleksandru Vučiću i državnim udarima, iza kulisa su politički neistomišljenici ove vlasti i oni koji su s druge strane civilizacijskih vrednost, izloženi pretnjama smrću i brutalnim nasiljem. Takva politika i sistem vrednosti je i dovela do ratnih zločina, pa nije ni čudo da se danas poziva na smrt onih čija politika je podrazumevala suočavanje sa tim zločinima i individualnu odgovornost za njih“, navodi se u saopštenju.

„U Vučićevoj Srbiji u kojoj predsednik države licemerno osudi pretnje smrću, samo da bi već za nekoliko dana te pretnje bile legitimisane na nacionalnoj frekvenciji, bez ikakve reakcije ne samo predstavnika vlasti, već i policije i tužilaštva, očekivano je da se podržavaoci takve vlasti osećaju slobodnim da na različito mišljenje reaguju ovakvim pretnjama. Zato se moramo najsnažnije boriti protiv vlasti pod kojom se na nacionalnim frekvencijama i institucijama države promoviše kultura klanja, kletvi i pretnji smrću. Onako kako smo se takvom uništavanju naše države i društva uvek suprotstavljali i pobeđivali političke opcije koje su uništavale civilizacijske temelje našeg društva. U ime tih elementarnih civilizacijskih vrednosti naša obaveza je da stanemo u zaštitu i Marka Vidojkovića i svakog pojedinca koji je izložen takvoj agresiji i ugrožavanju bezbednosti“, navode dalje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare