Aleksandar Vulin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obratiće se medijima i javnosti na konferenciji za novinare nakon hapšenja 16 osoba u policijskoj akciji koja se dogodila rano jutros.

Očekuje se da će ministar Vulin detaljnije govoriti o hapšenju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođa jedne navijačke frakcije „Partizana“, koji su, kako je potvrđeno nezvanično za Nova.rs, takođe uhapšeni u akciji.

Kako je medijima rekao tužilac za organizovani kriminal Nenadić, u pitanju su najteža krivična dela protiv tela – poput ubistva.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva. Belivuk i Miljković su privedeni pre šest dana na aerodromu u Beogradu, kada su doleteo iz Tivta. Pre toga, saslušani su u Kotoru nakon što je ušli u Crnu Goru. Sumnja se da je Belivuk bio meta planiranog napada koji je osujetila crnogorska policija u Tivtu. Belivuk i Miljković se terete za ubistva i najteža krivična dela, a hapšenje se dogodilo u njihovoj kući.

Veljko Belivuk, je pre nekoliko dana priveden i saslušan u Kotoru nakon što je ušao u Crnu Goru i za koga se pretpostavlja da je bio meta napada koji je osujetila crnogorska policija u Tivtu. On je, kako se navodi, prema operativnim podacima policije osoba bliska “kavačkom” kriminalnom klanu. Nakon što je u nedelju nesmetano u Crnu Goru saslušan je u Kotoru, a povod je bio razlog njegovog dolaska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare