Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Željka Nikolaidis, zamenica višeg javnog tužioca u Beogradu i šefica Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, izazvala je saobraćajnu nesreću u centru Beograda, kada je vozilom naletela na pešaka (74) i teško ga povredila.

Kako saznaje portal Nova.rs, nesreća se dogodila kod Pravnog fakulteta, a Nikolaidis je naletela na starijeg muškarca Đ. P. (74) koji je prelazio ulicu dok je na semaforu bilo zeleno svetlo za pešake Ona je upravljala „nisanom“, službenim vozilom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

„Pešak je zadobio tešku telesnu povredu, konstatovan mu je prelom noge, brojni podlivi i bio je ugruvan i kontuzovan. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gde mu je ukazana pomoć“, kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor.

Očevici nesreće su ispričali da se po dolasku policije Nikolaidis predstavila kao tužilac, kao i da je to ponavljala nekoliko puta, a saobraćajci su izvršili uviđaj zbog kog je saobraćaj u ovom delu gradu bio usporen.

S obzirom na to da je ovaj događaj do danas ostao skriven od javnosti, nije poznato da li je protiv Nikolaidis uopšte podneta krivična prijava i kome je prosleđena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Činjenica da je pešak oboren na prelazu dok je za njega bilo zeleno svetlo, kao i da je zadobio tešku telesnu povredu, krivična prijava bi morala da bude podneta“, kaže naš izvor.

Podsetimo, zamenica tužioca Željka Nikolaidis više puta je bila u žiži javnosti zbog svojih sumnjivih postupanja, među kojima su i progoni policajaca, slučaj kasrne u Pančevu, ali i gubitka prvostepene presude osuđivanom hirurgu pančevačke bolnice u pisarnici tužilaštva.

Upravo sa ovim spornim slučajevima, povezano je i njeno napredovanje na radnom mestu, pa je tako iz Osnovnog tužilaštva u Pančevu, poslata u Više tužilaštvo u Beogradu, neposredno nakon što je odbacila prijavu Vojnog sindikata protiv dvojice generala, tuženih da su dozvolili osobama iz kriminogene sredine da koriste streljanu kasarne. Te osobe su bile – Veljko Belivuk, Marko MIljković, pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković (navodni bivši verenik nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović ), kao i sekretar Vlade Novak Nedić.

Nikolaidis je trenutno jedna od najbližih saradnica aktuelnog i režimski postavljenog višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, koji ju je nedavno imenovao za šeficu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, a koje i dalje odbija da se pozabavi brojnim slučajevima sa kojima su povezani najviši državni funkcioneri.

Bonus video: Mentalno razgibavanje- Zakon o predsedniku 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare