BIvši zamenik tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u beogradu, Goran Svilar, razrešen je na sednici Visokog saveta tužilaštva, potvrđeno je za portal Nova.rs. Svilar je nekoliko puta prijavljivan zbog porodičnog nasilja.

Bivši zamenik tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, Goran Svilar, koji je prijavljivan i procesurian zbog više slučajeva porodičnog nasilja kada je fizički napadao svoju bivšu suprugu ali i nasilničkog ponašanja i uništenja imovine komšija, ometanje službenih lica, razrešen je dužnosti povrđeno je za portal Nova.rs.

Pročitajte još:

„Visoki savet tužilaštva, na sednici održanoj 26. jula 2023. godine, jednoglasno je doneo odluku o prestanku javnotužilačke funkcije kojom se Goran Svilar, javni tužilac u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, razrešava sa javnotužilačke funkcije. „Shodno odredbi člana 107. stav 6. Zakona o javnom tužilaštvu („Službeni glasnik RS”, broj 10/23), obrazložena odluka o prestanku javnotužilačke funkcije objavljena je u „Službenom glasniku RS”, broj 65/23 i na internet stranici Visokog saveta tužilaštva“, navodi se u odgovoru VST.

Podsetimo, Goran Svilar je 2021. godine fizički napao svoju suprugu koja je taj čin uspela da snimi moblinim telefonom i postavi na društvene mreže. Takođe se fizički sukobio sa komšijom, vređao ga, uništio mu kameru za video-nazdor, a kada su ga priveli policajci iz „njegove stanice“ Novi Beograd, izvređao je i njih i odbio testiranje na narkotike.

Sudski postupak protiv Svilara je trebalo da se vodi u Trećem osnovnom sudu, u kome se i on pojavljivao kao zamenik tužioaca, pa je postupak izmešten. Svilar je izbegavao suđenja, odbijao je da primi sudski poziv, pa se na kraju njegovim postupcima pozabavio i Visoki savet tužilašštva koji ga je razrešio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar