Iz šestog puta završeno je čitanje optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih članova klana Belivuk-Miljković, kojima se na teret stavlja pet teških ubistava, otmice, trgovina narkoticima, ilegalno posedovanje orujža i druga krivična dela.

Do zakašnjenja je došlo zbog toga što je optužnica u odnosu na Marka Miljkovića razdvojena, ali je danas ponovo spojena. Njegovi advokati su zato zatražili da se optužnica, koja ima više od 300 strana, pročita ispočetka.

Današnje pripremno ročište je završeno kada je tužilac počeo da iznosi svoje dokaze, što će biti nastavljeno i sutra.

Advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović, već je najavio da će odbrana osporiti ključni dokaz tužilaštva, a to su snimci, fotografije i komunikacija optuženih preko „Skaj“ aplikacije.

Stav odbrane je da su ti dokazi nezakonito pribavljeni i zato će zatražiti njihovo izdvajanje iz dokaznog materijala tužilaštva.

Pretragom same kuće u Ritopeku i ostale dokaze koji su na taj način srpska policija i tužilaštvo pribavili, odbrana neće osporavati kao nezakonite.

Osim Vladimira Petrovića, Marko Miljković, prvooptuženi u ovom slučaju, angažovao je advokaticu Gordanu Božilović, bivšu sudiju Okružnog suda, odnosno sadašnjeg Višeg suda u Beogradu, ali i bivšu sudiju Specijalnog suda za ratne zločine, koja takođe zastupa i Veljka Belivuka.

„Ovo je za nas profesionalni izazov i zato smo odlučili da zastupamo klijenta. Moja supruga, Gordana Božilović, doktorirala je na temi teško ubistvo i ovo je za nas profesionalni izazov. mi ćemo insistirati da se pre svega poštuje zakon“, izjavio je advokat Vladimir Petrović.

Pripremno ročište nastavlja se sutra i prekostura kada postupajući tužilac Specijalnog tužilastva Saša Ivanić treba da nastavi svoje uvodno izlaganje.

BONUS VIDEO – Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici