Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Policijski general i načelnik policijske uprave Novi Sad Slobodan Malešić uhapšen je u ponedeljak uveče zbog sumnje da je trgovao uticajem. Malešiću se na teret stavlja nekoliko krivičnih dela, a prema nezvaničnim saznanjima, protiv njega bi trebalo da bude pokrenuta i finansijska istraga.

Sa Malešićem su uhapšeni Ljubomir Stanišić, policijski službenik PU u Prijepolju, Dragan Kovačević, policijski službenika UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i Dženan Kujović, privatni preduzetnik i vlasnik više privrednih društava iz Prijepolja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saopštenju je istaklo da je Malešić od osumnjičenog Kujovića, primao obećanu i zahtevanu korist kako bi ostalim osumnjičenima policijskim službenicima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja. Takođe, Malešić se tereti da je uticao na policajce da napuste mesto saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo MUP u kome se prevozio on vozio, a između ostalog i da se ukloni napomena iz jedinstvenog informacionog sistema MUP-a koja se odnosi na obaveznu kontrolu Kujovića i njegovog vozila.

Slobodan Malešić Foto: Mup Srbije

Kako tvrdi tužilaštvo, Malešić je za to primio novac i materijalna dobra za izgradnju i opremanje splava na reci Savi, opremanje stambenih objekata, uređenje porodičnog imanja kao i novac na ime navodne stipendije u korist njegovog sina.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, uporedo sa ovom, protiv Malešića biće pokrenuta i finansijska istrage. Odnosi se na imovinu koju poseduje Malešić, među kojima su brojne nekretnine.

Pročitajte još:

Naime, prema saznanjima Nova.rs, finansijska istraga biće usmerena i na uhapšenog privrednika iz Prijepolja. Radi se na prikupljanju svih potrebnih saznanja.

Podsetimo, Malešić je u Novi Sad doveden kako bi smanjio stopu kriminala u tom gradu. On je na toj funkciji zamenio dotadašnjeg šefa PU Novi Sad Milorada Šušnjića, za vreme čijeg mandata je porasla stopa obračuna u tom gradu.

BONUS video: Vuletić predaje krivične prijave protiv Vučića i Vulina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram