Foto:shutterstock; Nova.rs; Nemanja jovanović/Nova.rs;TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Povodom jučerašnjeg akcidenta, kada su se prevrnule četiri cisterne na putu Pirot - Bela Palanka, a iz jedne icureo amonijak, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je za Nova.rs objasnilo kako je došlo do nesreće, kao i da je jedna osoba preminula od posledica gušenja.

„Obaveštavamo vas da je na železničkoj pruzi, u ataru sela Sopot, grad Pirot, kod mzv. „Sopotski han“, došlo do nezgode na taj način što je teretni voz koji je prevozio 20 cisterni u kojima je bio amonijak iskliznuo sa šina, usled čega je došlo do izlivanja amonijaka iz najmanje jedne cisterne i do emitovanja gasa amonijaka u atmosferu, usled čega se stvorio gust dim koji se proširio na državni put prvog reda A4, kao i na državni put br. 259, na kome je došlo do saobraćajne nezgode – lančanog sudara, u kojoj je učestvovalo više vozila.

U saobraćajnoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške telesne povrede i tri lica lake telesne povrede. U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 lice, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i 3 lica povređena iz saobraćajne nezgode, a 15 lica je primljeno u urgentni centar KC Niš. Jedno lice je u pirotskoj bolnici preminulo, sa sumnjom da je preminulo od posledica gušenja“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo za Nova.rs.

Pretpostavlja se da je reč o muškarcu koji je najpre sleteo automobilom s puta u jarak. 

Podsetimo, nakon jučerašnje nesreće u Pirotu je proglašeno vanredno stanje.

Ranije danas novinar lokalnog portala na mestu nesreće je pronašao telo čoveka, a za sada nije poznato da li je njegova smrt povezana sa curenjem amonijaka.

BONUS VIDEO: Novinar iz Pirota zatekao mrtvog čoveka na mestu iskliznuća vagona sa amonijakom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar