Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Na današnjem suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u novembru 2020. u naselju Belvil svedočili su prodavci opreme od kojih su, kako tvrdi tužilaštvo, optuženi nabavili uređaje za praćenje žrtve u danima pre likvidacije.

Dvojica svedoka pričala su kratko i odgovarala na mali broj pitanja prisutnih, javlja Krik.

Svedok Aleksandar Đorđević koji se bavi prodajom telefona i opreme za telefone na buvljoj pijaci na Novom Beogradu ispričao je da je jedan od optuženih, Ivan Nikčević, u novembru 2020. od njega kupio polovni telefon za 70 evra.

„Prišao je čovek, pitao za telefon malo jače memorije, dao sam mu ‘samsung s7’“, rekao je Đorđević i dodao da mu je Nikčević tražio da u telefon stavi SIM karticu.

„Posle par minuta shvatio sam da mi nije platio, trčao sam po pijaci i tražio ga i to je to“, kazao je svedok, ali se ogradio rekavši da je na tezgi često gužva i da ostavlja mogućnost da ga sećanje ne služi dobro, odnosno da je Nikčević možda i platio telefon.

„Ja sam te godine bio u katastrofalnom stanju, moguće da sam prevideo da je platio.“

Nikčević je negirao ove navode svedoka i naveo da takođe nije tačno da je prilikom ovog susreta nosio crni kačket, kako je to svedok ispričao.

„Apsolutno nisam uopšte nosio kačket, nikada ga ne nosim“, kazao je on.

Ovaj telefon Nikčević i drugi optuženi, kako tvrdi tužilaštvo, povezali su potom sa GPS uređajem koji su prethodno postavili na kola žrtve. Na taj način su pratili Mirkovićevo kretanje najmanje osam dana pre ubistva i znali kada je ušao u garažu zgrade na Novom Beogradu gde je Lazar Tejić čekao, a nakon izlaska iz automobila upucao. Tejić je na početku suđenja priznao ubistvo, ali tvrdi da mu u tome nije niko pomogao.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tužilaštvo, međutim, tvrdi da je i GPS uređaj nabavio Nikčević, a o ovome je danas govorio svedok Bojan Milojković – prodavac uređaja za praćenje lokacije. Milojković je kratko ispričao da je prodaju vršio preko sajta „Kupujem prodajem“, da ga je neko pozvao i tražio GPS lokator i da je on svom saradniku javio da odnese ovaj uređaj kupcu.

Nakon saslušanja svedoka, advokati Nikčevića i Filipa Ivanovića tražili su da im se ukine pritvor i evenutalno da se iz zatvorskog prebace u kućni. Za ovo su ponudili jemstvo u iznosu od 50.000 evra za Nikčevića, odnosno 35.000 evra za Ivanovića. Sudija je, međutim, odbila ove predloge, pa su svi optuženi nakon suđenja vraćeni u zatvor.

Foto: Nova.rs

Ubistvo za koje im se sudi izvršeno je oko tri popodne u novembru 2020. godine. Bojana Mirkovića ubio je, kako je sam priznao na sudu, dvadesetčetvorogodišnji Tejić zbog, kako je rekao, sukoba koji je sa njim imao oko prodaje droge.

BONUS VIDEO: Nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar