Foto: Privatna arhiva

Dvojica policijskih pripadnika, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, koji su pretukli kolegu M. V., inače načelnika odeljenja u Interpolu, saslušani su danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. Kako saznajemo, tužilaštvo je zatražilo da se Stojanoviću i Radovanoviću odredi pritvor do 30 dana.

„Dana 21.02.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenih M.R. i D.S. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 1 Krivičnog zakonika i krivično delo Teška telesna povreda iz čl. 121 st. 1 Krivičnog zakonika. Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja im se stavljaju na teret učinili navedenog dana oko 12,45 časova, na taj način što je osumnjičeni D.S. primetio oštećenog M.V. koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta na teritoriji GO Vračar, te je prišao njegovom stolu, da bi se nakon kraće verbalne rasprave udaljio, a potom vratio zajedno sa osumnjičenim M.R. koji je prišao oštećenom i odgurnuo ga u predelu grudi, nakon čega je došlo do fizičkog konflikta između osumnjičenog D.S. i oštećenog, a potom i između osumnjičenog M.R. i oštećenog, da bi oštećeni u jednom trenutku pao, a osumnjičeni se udaljili sa mesta događaja“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još:

Oštećeni je istog dana pregledan od strane lekara, kojom prilikom su mu konstatovane teške telesne povrede.

„Osumnjičeni M.R. i D.S. su dana 23.02.2022. godine saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom su izneli svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema oba osumnjičena odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke. U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog i ostale svedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke“, dodaju iz tužilaštva.

Podsetimo, napad se dogodio u centru Beograda, tačnije na Cvetnom trgu.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare