Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više javno tužilaštvo saslušalo je danas B. P. (61) iz Obrenovca, babu novorođenčeta koje je preksinoć pronađano u kontejneru, zbog sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Ona je pred tužiocem iznela odbranu, a kako nezvanično saznajemo, branila se tvrdnjama da je mislila da je beba rođena mrtva.

Podsetimo, osumnjičena se tereti da je nakon što se njena ćerka porodila u stanu, bebu bacila u kontejner ispred zgrade u Ulici kralja Milana u Obrenovcu. Dete je psole nekoliko sati u krvavim kesama pronašao vozač saniteta Hitne pomoći, nakon što je prethodno, po pozivu odvezao majku u GAK zbog ginekoloških tegoba. Tamošnji lekari su utvrdili da se devojka porodila, nakon čega je krenula potraga za bebom.

Pročitajte još...

„Obavljeno je saslušanje B.P., na okolnosti koje se odnose na pokušaj teškog ubistva njenog unučeta, bebe koja je i oštećeno lice. B. P. je iznela svoju odbranu, a pritvor predložen po tačkama 2,3 i 4. Obzirom da je delom oštećeno dete, maloletno lice, kao i da se imaju ispitati svedoci, u ovom trenutku detalje se neće iznositi“, rekla je za portal Nova.rs portparolka Irena Bjeloš.

Podsetimo, vozač saniteta Hitne pomoći Dušan Marjanović spasao je život novorođenčetu koje je sinoć pronašao u kontejneru u obrenovačkom naselju Rajkovac, nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju (23) zbog ginekoloških tegoba. Nakon što se ispostavilo da se devojka porodila, ekipa Hitne pomoći je krenula u potragu za bebom, koju je slučajno pronašao vozač Marjanović, bačenu u krvave kese.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare