Saslušan vozač „bmw“ smrti sa Pančevačkog mosta: Tužilac traži pritvor

Hronika 25. maj. 202216:08 > 16:16
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vozač "bmw-a" S.K., koji je učestvovao u stravičnoj saobraćajki na Pančevačkom mostu saslušan je danas u prostorijama tužilaštva. Tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S.K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

„Dana 23.05.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenog S.K. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika, a povodom saobraćajne nezgode koja se istog dana dogodila na Pančevačkom mostu i u kojoj je nastupila smrt dva lica, oštećenih J.T. i J.D.

Pročitajte još:

Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

Osumnjičeni S.K. je dana 25.05.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca i tom prilikom je izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S.K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke događaja, narediti vršenje saobraćajno-tehničkog i sudsko-medicinskog veštačenja, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke"; saopštilo je Prvo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća na Pančevačkom mostu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar