Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jučerašnji dan obeležila je stravična nesreća, kada su se sudarili automobil "BMW" i kamion "zastava", prilikom čega je život izgubio stariji bračni par. Žrtve su od siline udarca preletele preko ograde i ispale iz kamiona, a ova nesreća nesumnjivo je podsetila javnost na udes koji se dogodio 2018., kada je od jačine udarca auto sleteo i probio zaštitnu ogradu.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18.20 sati na Pančevačkom mostu u smeru ka Beogradu, a dve osobe su izgubile život kada su se sudarili automobil nemačkih registracija i kamion koji je od jačine udarca prepolovljen. Vozač kamiona, kako se sumnja, zajedno sa drugim putnikom ispao je iz vozila i pali su preko zaštitne ograde sa Pančevačkog mosta.

Foto: E-Stock

Jedna osoba pala je u reku, dok je druga na stopu stuba.

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

Ova strašna nesreća, koja je paralisala ceo most, podsetila je na sličnu tragediju koja se dogodila u oktobru 2018. godine. Te godina dogodila se nesreća u kojoj je na licu mesta poginula Vesna R. (47), a njen otac Mirko (70) preminuo je ubrzo u Urgentnom centru od posledica teških povreda zadobijenih u stravičnoj nesreći na Pančevačkom mostu.

Sletanju „juga“ preko ograde, koji je vozio Mirko, prethodio je sudar sa automobilom „reno megan“ na samom uključenju na most iz pravca grada ka Kotežu. Žena za volanom „renoa“ je prošla bez povreda.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Most koji je ključna veza Beograda i Banata godinama unazad je zapušten, a jedina alternativa mu je Pupinov u Zemunu.

Iako je priče bilo da će se zaštitna ograda na Pančevačkom mostu popraviti, do danas nismo svedočili napretku, već samo strašnim nesrećama, prilikom kojih vozila preletaju preko ograde. Ograda definitivno nema zaštitnu funkciju, a jasno je da je postavljanje nove i više nego neophodno.

Oronula konstrukcija, trula ograda, savijena i polomljena na više mesta, samo su neki od problema jedne od najpopularnijih beogradskih saobraćajnica. „Pančevac“ je već godinama zreo za obnovu, a svaka saobraćajna nesreća koja se desi samo potvrđuje njenu neophodnost.

Smrt je zabeležena na svakoj deonici mosta, a nadležni po ovom pitanju ne čine apsolutno ništa.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nedavno je bilo reči o neophodnosti rušenja mosta i izgradnje novog, ali jasno je da takav luksuz trenutno ne može da se priušti. Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak je prošle godine sam potvrdio ove činjenice.

„Pančevački most će se povremeno sanirati kako bi saobraćaj preko njega mogao da funkcioniše, dok u njegovoj blizini ne bude sagrađen novi – da bi potom bio srušen“, izjavio je direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

BONUS VIDEO: Sa lica mesta saobraćajne nesreće na Pančevačkom mostu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare