Saslušan vlasnik bazena koji je tukao mladića čekićem

Hronika 31. avg 202015:38
Podeli:
Foto:Shutterstock

Više tužilaštvo u Nišu nakon saslušanja donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ivice M. (43) iz Niša, vlasnika bazena u Niškoj Banji zbog sumnje da je počinio pokušaj teškog ubistva i predložilo određivanje pritvora.

Ivica M. je uhapšen 29. avgusta je zbog sumnje da je čekićem udario u glavu Nikolu A. (17) i naneo mu teške telesne povrede opasne po život, a njegovog druga Đorđa I. (18) lakše povredio. Incident se desio oko 22.45 časova u Niškoj Banji, na bazenu čiji je vlasnik Ivica M., na proslavi rođendana jedne devojke koja je slavila punoletstvo a čija majka je iznajmila bazen za slavlje.

„Zamenik višeg javnog tužioca doneo je rešenje o pokretanju istrage zbog sumnje da je počinjeno krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Pritvor osumnjičenom je određen zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo, da ne utiče na svedoke kao i zbog uznemirenja javnosti. Osumnjičeni je izneo odbranu ali se o sadržini odbrane ne može dati više detalja“, rekla je za viši tužilački saradnik u VJT Niš Nina Milenović.

O predlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Do incidenta je došlo u toku rođendanske proslave jer je vlasnik bazena Ivica M. išamarao jedno dete. Mladići su se okupili oko njega, a on je počeo da maše čekićem, nanevši povrede dvojici mladića koji su bili oko njega.

„Vlasnik bazena koji je prisustvovao rođendanu, oko 22.45 časova išamarao je jedno dete, niko ne zna zbog čega. Nikola A. je prišao sa još jednim drugom da vidi šta se dešava i eventualno zaštitili dete kada ih je vlasnik bazena na napao i zadao im udarce nekim tvrdim predmetom, kako se pretpostavlja, čekićem. Nikola je zadobio tešku povredu opasnu po život, dok je njegov drug lakše povređen“, kaže izvor.

Iako se sumnjalo na prelom lobanje jer je mladić zadobio udarac u slepoočnicu, dijagnostika u Kliničkom centru u Nišu pokazala je da ima samo takozvanu depresivnu frakturu, odnosno utisnuće lobanje na mestu udara. Nakon zbrinjavanja u KC Niš, Nikola A. je bio stabilnog stanja i nije bio neposredno životno ugrožen.

 

 

Komentari

Vaš komentar