Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Igor Milošević, serijski silovatelj koji je višestruko osuđivan zbog krivičnog dela silovanje, uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti. Kako saznajemo, Miloševiću zbog pomenutog krivičnog dela preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Milošević je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti i to novinarkama koje su radile sa njim intervju za list Informer. Pomenuti intervju je izazvao osudu javnosti jer je reč o višestrukom silovatelju, koji je na taj način retraumatizovao žrtve koje je napao.

Igor Milošević Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Višestruki silovatelj uhapšen je po prijavi pomenutog lista, a njemu za krivično delo, za koje se tereti, preti kazna do pet godina zatvora.

„Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca, advokatu, policijskom službeniku i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina“, navodi se u Krivičnom zakoniku.

Foto:Shutterstock

Podsetimo, serijski silovatelj Igor Milošević prošle nedelje je pušten na slobodu, nakon što je odslužio 15 godina robije.

Pročitajte još:

Milošević je silovatelj kog i policija ali i javnost dobro poznaju po krivičnim delima koje je ranije vršio. Tako je Milošević prvi put napao sa 14 godina, kada je u samo tri dana nasrnuo na devet žena, od kojih je četiri silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine, ali nije mnogo prošlo i Milošević se ponovo ustremio na žene. U roku od manje od mesec dana silovao je još jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Tada je u jednom kozmetičkom salonu silovao zaposlenu i opljačkao. Osuđen je na 10 godina ali je iz zatvora izašao posle 5 i po. I tada je nastavio po starom…

VIDEO: Puštanje na slobodu silovatelja povratnika – izazvalo paniku