Foto:Facebook

Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Policijskom stanicom Vračar lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni Stefan Rokvić zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda na štetu D. V.

Naime, osumnjičenom Stefanu Rokviću delo koje mu se stavlja na teret izvršio je dana 13.05.2023. godine, kada je na teritoriji GO Vračar, u Ulici Južni bulevar br. 36, prišao oštećenom koji je stajao ispred trafike kojom prilikom mu je zadao više udaraca u predelu glave i tela, od kojih udaraca je oštećeni pao na zemlju, kada je osumnjičeni nastavio da ga šutira, nakon čega se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu ostavljajući oštećenog da leži pored frižidera ispred trafike.

Operativnim radom policijski službenici su identifikovali osumnjičenog a isti je pronađen i lišen slobode dana 14.08.2023. godine, kada mu je po nalogu tužioca određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Dana 16.08.2023. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni Stefan Rokvić u prisustvu izabranog branioca kojom prilikom je izjavio da ne priznaje izvršenje krivičnog dela i da ne želi da odgovara na pitanja. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da će uticati na svedoke koji još uvek nisu ispitani, kao i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši novo ili slično krivično delo, imajući u vidu njegovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka biće ispitan oštećeni, svedoci kritičnog događaja, izvršiće se komparativno veštačenje video snimka, i preduzeće se ostale neophodne dokazne radnje u cilju daljeg procesuiranja osumnjičenog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare