Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Suđenje Darku Šariću i 16 pripadnika njegove grupe, koji se terete da su oprali 22 miliona evra stečenog dilovanjem droge, sem odlaganja zbog zahteva za izuzeće tužioca obeležila su i izlaganja prvooptuženih u ovom postupku Darka Šarića i njegovog kuma Nebojše Jestrovića.

Šarićev advokat je u svom zahtevu za izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića, ali i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, naveo i da su njegovi telefoni već duže vreme tajno praćeni od strane tajnih službi, a sve to kako ne bi nastavio da dokazuje istinu u ovom postupku.

Prvoopteženi Šarić, koji se tereti da je organizovao kriminalnu grupa koja je novac stečen od krijumčarenja narkotika „preveo“ u legalne tokove ulaganjem u hotele, izjavio je da se protiv njega montira drugi postupak sa ljudima koje ni ne poznaje.

Između ostalog, on je naveo da mu tužilac montira postupak sa ljudima koje ne poznaje, navodeći da je šef kriminalne grupe u kojoj je Milan Lazarević. Inače, protiv Lazarevića se u Specijalnom sudu takođe vodi postupak, odnosno da je jedan od organizatora „valjevske grup“ koja stoji iza niza krivičnih dela, među kojima je i ubistvo.

Ubrzo nakon Šarićevog izlaganja, za reč se javio i njegov kum, takođe optuženi u ovom postupku, Nebojša Jestrović koji je izjavio da tužilac manipuliše navodeći da se zbog odbrane odlažu pretresu, s obzirom da je ovo 25. put da se pomera suđenje.

„Manipulacija tužioca je da se pretresi odlažu zbog nas, jer nije tako. Ja imam broj koliko je održano, a koliko odloženo i iz kog razloga. Sudija, vidi ovaj od gore sve, svakom po zasluzi“, rekao je Jestrović u izlaganju.

Tužilac Saša Ivanović rekao je nakon ovih izlaganja da je jasno da odbrana pokušava da opstruiše ovaj postupak i to u trenutku kada bi trebalo da se iznesu završne reči.

„Ovo je klasična zloupotreba procesnih prava u postupku. Mi smo očevici apsolutne opstrukcije postupka od strane odbrane“, rekao je tužilac.

Podsetimo, Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe sudi se da su oprali 22 miliona evra stečenog dilovanje droge, koje su potom preveli u legalne tokove ulaganjem u hotele. Pred Specijalnim sudom u Beogradu protiv Šarića se vodio još jedan postupak, zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, a u kojem je decembra 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora. Ovaj postupak se trenutno nalazi na apelaciji, odnosno Apelacioni sud u Beogradu će početkom juna nastaviti da zaseda po pitanju žalbi koje je odbrana Šarića, ali i ostalih optuženih, podnela na presudu.

#related-news_1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar