Nikola Peković, Darko Šarić Foto: Zoran Lončarević, EPA/ANDREJ CUKIC

Darko Šarić (51), optuženi narko-bos, kome će se krajem februara ponovo suditi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, kućni pritvor izdržava u vili u Lisičijem potoku, koja se većim delom vodi na bivšeg, proslavljenog, košarkaša Nikolu Pekovića (35). Peković je ujedno i kum porodice Šarić.

Pomenuta vila prostire se na velikoj površini, a sve je zaklonjeno metalnom ogradom, te je uvid u unutrašnjost objekta nemoguć. Pretpostavlja se da je objekat velike vrednosti, a zasad nije poznato o kom iznosu je reč.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako je preneo Dan,  prema dostupnim podacima, gradnja samog zdanja bila u toku kada se Darko Šarić, posle višegodišnjeg bekstva, predao pravosudnim organima Srbije 18. marta 2014. godine.

Pročitajte još:

Inače, proslavljeni košarkaš je dugogodišnji prijatelj porodice Šarić, o čemu su mediji nebrojano puta izveštavali. Navodilo se da reč o poslovnim partnerima i da iza sebe imaju brojne zajedničke projekte. U više navrata fotografisani su u zajedničnom društvu, a 2016. godine su postali i kumovi.

Spekulacije o poslovnoj saradnji su se podgrejale 2018. kada je bivši košarkaš preuzeo obavezu da banci vrati dug od 1,15 miliona evra svog venčanog kuma Duška. Kako su pisale Vijesti ranijih godina, radi se o kreditu koji je Šarićeva firma „Mat company“ uzela od Hipo Alpe Adria Development. Prema listi nepokretnosti, hipoteka banke da će kredit biti vraćen ustupljena je Pekoviću notarskim ugovorom.

Kako su crnogorske Vijesti početkom ovog meseca pisale, Pljevljak Šarić i aktuelni šef Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) Peković, izašli su nedavno iz kockarskog biznisa.

Nakon što su pola godine imali većinski paket akcija podgoričke kompanije “Luca S Bet”, registrovane za kockanje i klađenje, a koja gazduje lancem kladionica, njih dvojica od marta nisu vlasnici po 33 odsto akcija, piše u Centralnom registru privrednih subjekata, izvestio je taj portal.

Foto: Viši sud Bijelo Polje

U više navrata pisalo se da kupovina hotela „Mediteran“, diskoteka „Top hill“, ali i klub „Maksimus“ rezultat poslovne saradnje Šarića i Pekovića.

Podsetimo, Darko Šarić, rođeni brat Duška Šarića, u petak je pušten u kućni pritvor uz elektronski nadzor. Šariću se sudi za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. U pritvoru je proveo skoro osam godina, tačnije od trenutka kada se te 2014. godine predao srpskim vlastima.

Predaja jer je verovao u fer suđenje

Tadašnji ministar pravde Nikola Selaković istakao je da je predaja Šarića veliki dan za ceo svet. Lociran je u Latinskoj Americi, nakon čega je usledio kontakt srpskih vlasti i njegovog advokata.

Kako je KRIK ranije pisao, sa Šarićem je bilo nekoliko pokušaja da se ispregovara njegovа predajа što je i sam ispričao u sudnici. Istakao je da su od njega tražili da svedoči protiv Crne Gore, odnosno pojedinih crnogorskih političara. Kako je ispričao, na kraju mu je ponuđeno 10 godina zatvora, ali mu „nije palo na pamet da prihvati“.

Šarić je sudskom veću rekao da su ga „reč advokata i atmosfera koja je počela da se popravlja“ uverili da se preda i da će imati fer suđenje.

BONUS video: Dolazak Šarića u vilu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare